Класичний лагман з бараниною: рецепт приготування

7 серпня 2020, 16:51
Готуємо смачний лагман з баранини з літніми овочами і домашньою локшиною

Лагман: рецепт класичний

Лагман – ситна середньоазіатська страва, яку роблять з м'яса, сезонних овочів і довгої локшини. При великій кількості бульйону лагман схожий на суп, при інших способах приготування – як локшина з підливою і складною начинкою.

Найпопулярніше м'ясо для лагмана – баранина. З овочів використовують болгарський перець, баклажани, редьку, картоплю, цибулю, пекінську капусту. Ідеальний лагман готується в чавунному казані.

Реклама

Лагман з бараниною і домашньою локшиною

Лагман: рецепт класичний

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Калорійність:

  • 165 ккал на 100 г

Складові:

  • Баранина – 1 кг
  • Олія – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Зелень (петрушка, кінза, базилік)
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Зіра – 1,5 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • Локшина домашня – 0,5 кг

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Налийте в казан олію (краще курдючний жир) і розігрійте, підсмажте кубики цибулі.
  2. Покладіть в казан порізане кубиками м'ясо, посоліть, поперчіть, покладіть зіру і добре підсмажте на сильному вогні, помішуючи.
  3. Додайте порізані кубиками моркву, перець і баклажан. Тушкуйте 5 хвилин.
  4. Змішайте все з порізаними кубиками помідорами і томатною пастою.
  5. Розмішайте, долийте гарячої води і покладіть гострий перець. Коли все закипить, зробіть маленький вогонь і тушкуйте 40 хвилин. Потім покладіть часник, розрізаний уздовж, трави, спеції і тушкуйте ще 5 хвилин. Дайте настоятися не менше години.
  6. Відваріть локшину (краще домашню), розкладіть її по тарілках, зверху – гущу, а потім – кілька черпаків рідини, посипте рубаною зеленню. Подавайте лагман з айраном.

Як зробити домашню локшину для лагмана

Складові:

Для локшини:

  • 1 кг борошна
  • 5 яєць
  • 1 ч.л. солі

Дивіться відео, як приготувати суп з сочевиці з беконом:

Спосіб приготування:

  1. Змішайте яйця з борошном і сіллю, додавши необхідну кількість води для отримання еластичного тіста. Покладіть тісто в пакет або оберніть харчовою плівкою. Залиште на півгодини.
  2. Розділіть тісто на три частини, кожну частину розкачайте качалкою в тонкий пласт, скрутіть рулетом і наріжте на шматочки.
  3. Відваріть локшину в підсоленій воді протягом декількох хвилин, після чого відкиньте на друшляк і розкладіть по тарілках.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати рисову локшину в азіатському стилі від Тетяни Литвинової, а також ділилися рецептом грецького рибного супу.