Клафуті з інжиром і бананом: рецепт ароматного літнього десерту

25 серпня 2020, 17:53
Свіжий інжир чудово підходить для випічки

Клафуті з інжиром

Інжир найчастіше їдять у свіжому вигляді, додають в салати або поєднують разом з сирами. Але мало хто знає, що ці плоди можна використовувати для приготування смачної домашньої випічки.

Ми пропонуємо зробити з інжиром клафуті – ніжний французький десерт з млинцевого тіста. Для додаткової солодості та аромату в начинку додається банан. Кокосове молоко в рецепті можна замінити коров'ячим або мигдальним.

Реклама

Клафуті з інжиром і бананом

Клафуті з інжиром

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 192 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 чашка кокосового молока
  • 100 г борошна
  • 50 г коричневого цукру
  • 2 яйця
  • 2-3 інжиру
  • 1 банан
  • 20 г вершкового масла для змащування формочок

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріти до 180 °С. Форми (4-6 шт.) змастити вершковим маслом.
  2. Борошно змішати з цукром, додати по одному яйця, ретельно перемішати.
  3. Поступово влити молоко і знову перемішати.
  4. Інжир розрізати на вісім частин, банан нарізати кружечками.
  5. Частину фруктів викласти в формочки, розлити по формах тісто, зверху викласти решту фруктів.
  6. Випікати 20-25 хвилин.

Як подавати десерт

Подавайте клафуті теплим, за бажанням присипавши цукровою пудрою або кедровими горішками.

Дивіться відео, як законсервувати інжир та диню:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з інжиром і виноградом, а також писали, як зробити клафуті з персиками.