Китайський Новий рік 2020: готуємо банани і яблука в карамелі

23 січня 2020, 12:10
Фрукти в карамелі – традиційна китайська страва

Фрукти в карамелі

Банани і яблука, обсмажені в карамелі, – чудовий китайський десерт. Він швидко готується і ще швидше з'їдається. Приготуйте його в честь Китайського Нового року, який в 2020-м настане 25 січня .

Дивіться відео, як відзначають Китайський Новий рік:

Реклама

Читайте також:

Фрукти в карамелі по-китайськи

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 426 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Банани – 1 шт.
  • Яблука – 1 шт.
  • Олія – 1 склянка

Для тесту:

  • Борошно пшеничне – 0,75-1 склянки
  • Яйця – 1 шт.
  • Молоко – 0,25 склянки
  • Вода – 0,25 склянки
  • Сіль – 1 щіпка

Для карамелі:

  • Цукор – 1 стакан
  • Оливкова олія – 1 ст. ложка
  • Вода – 3 ст. ложки

Спосіб приготування:

  1. Підготувати продукти для десерту з яблук і бананів в карамелі. Фрукти очистити і нарізати. Яблуко нарізати на вісім часточок, а банан – на шість-вісім частин. Обваляти в борошні.
  2. Для тесту всі рідкі компоненти для тіста змішати в міксері. Додати борошно, перемішати. В отримане тісто вмочити фрукти.
  3. Розігріти масло. Обсмажити кожен шматок фруктів окремо в розігрітій олії (на середньому вогні п'ять хвилин).
  4. Для карамелі цукор змішати з маслом і водою.
  5. Поставити на помірний вогонь і прогріти до розчинення цукру, потім прокип'ятити до утворення світло-коричневого кольору.
  6. Кожен шматочок фруктів вмочити в приготовлену карамель (можна зробити це за допомогою пінцета або китайських паличок для їжі), після чого викласти карамелізовані яблука і банани на змащене оливковою олією блюдо.

Як подавати фрукти в карамелі

Подавати банан і яблуко в карамелі після повного її застигання. Поруч потрібно покласти мисочку з холодною водою, щоб занурювати туди фрукти.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом смаженого рису по-китайськи з креветками . Ми також ділилися рецептом китайських свинячих реберець в спеціях .