Фрукти в карамелі
Банани і яблука, обсмажені в карамелі, – чудовий китайський десерт. Він швидко готується і ще швидше з'їдається. Приготуйте його в честь Китайського Нового року, який в 2020-м настане 25 січня .
Дивіться відео, як відзначають Китайський Новий рік:
Фрукти в карамелі по-китайськи
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 426 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Банани – 1 шт.
- Яблука – 1 шт.
- Олія – 1 склянка
Для тесту:
- Борошно пшеничне – 0,75-1 склянки
- Яйця – 1 шт.
- Молоко – 0,25 склянки
- Вода – 0,25 склянки
- Сіль – 1 щіпка
Для карамелі:
- Цукор – 1 стакан
- Оливкова олія – 1 ст. ложка
- Вода – 3 ст. ложки
Спосіб приготування:
- Підготувати продукти для десерту з яблук і бананів в карамелі. Фрукти очистити і нарізати. Яблуко нарізати на вісім часточок, а банан – на шість-вісім частин. Обваляти в борошні.
- Для тесту всі рідкі компоненти для тіста змішати в міксері. Додати борошно, перемішати. В отримане тісто вмочити фрукти.
- Розігріти масло. Обсмажити кожен шматок фруктів окремо в розігрітій олії (на середньому вогні п'ять хвилин).
- Для карамелі цукор змішати з маслом і водою.
- Поставити на помірний вогонь і прогріти до розчинення цукру, потім прокип'ятити до утворення світло-коричневого кольору.
- Кожен шматочок фруктів вмочити в приготовлену карамель (можна зробити це за допомогою пінцета або китайських паличок для їжі), після чого викласти карамелізовані яблука і банани на змащене оливковою олією блюдо.
Як подавати фрукти в карамелі
Подавати банан і яблуко в карамелі після повного її застигання. Поруч потрібно покласти мисочку з холодною водою, щоб занурювати туди фрукти.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом смаженого рису по-китайськи з креветками . Ми також ділилися рецептом китайських свинячих реберець в спеціях .