Китайський Новий рік 2020 стартує 25 січня. На свято прийнято робити солодкий пиріг няньгао. Він готується на пару з клейкою рисової муки з додаванням коричневого цукру і сухофруктів.
Дивіться відео, як святкують Китайський Новий рік:
Коли китайці збираються в гості до друзів або родичів, щоб привітати їх з Новим роком, вони обов'язково приносять пиріг няньгао. Вважається, що, якщо з'їсти його, то рік буде вдалим.
Китайський новорічний пиріг
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 330 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 чайні ложки олії + для змащування форми
- 3,5-4 склянки води
- 4 скибочки імбиру
- 2 чашки темно-коричневого цукру
- 1/2 чайної ложки меленого запашного перцю
- 680 г клейкої рисової муки
- 225 г рисової муки (половина мішка)
- 1 столова ложка ванільного екстракту
- 1 столова ложка темної патоки
- Цедра 1 великого апельсина
- 6 сушених фініків, для прикраси (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Змастіть масло дві форми для випічки діаметром 20 см.
- Налийте дві склянки води і додайте імбир в каструлю середнього розміру, доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин на слабкому або середньому вогні з закритою кришкою.
- Вимкніть вогонь і додайте коричневий цукор і запашний перець і розмішайте до повного розчинення цукру. Видаліть шматочки імбиру. Тепер додайте півтори чашки холодної води, щоб вона була теплою, а не гарячою.
- У великій мисці змішайте два види борошна, а потім повільно влийте суміш цукру і води.
- Ретельно перемішайте, поки рідке тісто не стане гладким (без грудок). Тепер додайте ванільний екстракт, патоку, апельсинову цедру і дві чайні ложки олії. Ретельно перемішайте.
- Отримане рідке тісто повинно мати консистенцію згущеного молока. Якщо воно занадто густе, додайте ще трохи води.
- Вилийте рідке тісто рівномірно в дві форми. Акуратно постукайте по столу, щоб видалити бульбашки повітря. Додайте в кожну форму по три фініка.
- Помістіть обидві форми в двоповерхову пароварку з бамбука і готуйте на пару близько години на сильному вогні (вода не повинна занадто сильно кипіти і торкатися форм).
- Через годину перевірте готовність зубочисткою.
Як подавати пиріг
Акуратно дістати пиріг з форми і розрізати його на шматочки. За бажанням підсмажити на сковороді з олією без запаху.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали про традиції та історію Китайського Нового року . Ми також розповідали, що не можна робити в цей день .