Кесаділья: рецепт швидкої мексиканської закуски

7 лютого 2018, 18:10
Це ситна, смачна і нескладна у виконанні страва

Кесаділья з начинкою. Фото: pixabay.com

Кесаділья – традиційна страва мексиканської кухні, яка яввляє собою два коржі-тортильї з начинкою, в яку обов'язково входить сир, найчастіше чеддер. За рахунок підсмажування сир всередині плавиться і тим самим скріплює обидві тортильї між собою. Рецептів кесадільї існує маса, але найпопулярнішим є варіант з куркою і овочами.

Кесаділья з куркою

Інгредієнти на 6 порцій:

Реклама
  • Кукурудзяні коржі тортілья – 6 шт.
  • Куряче філе – 600 г
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина
  • Часник – 6 зубчиків
  • Сир чеддер – 300 г
  • Оливкова олія – 150 мл
  • Помідори – 600 г
  • Лук червоний -1 шт.
  • Сік половини лайма
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Кінза або петрушка – 20 г
  • Прянощі

Рецепт приготування:

1. Куряче філе помити і розрізати на тонкі смужки.

2. Лук очистити від шкірки, а болгарський перець – від серцевини і насіння. Нарізати овочі дрібними кубиками.

Реклама

3. Часник очистити від шкірки і нарізати тонкими пластинками.

4. Обсмажити цибулю на оливковій олії до м'якості, додати болгарський перець і часник.

5. Додати нарізану курку, посипати її сіллю і прянощами (найкраще підійдуть чорний перець, паприка, червоний перець гострий, гранульований часник, кмин).

Реклама

6. Натерти сир на тертці.

7. На половину коржа викласти частину начинки і сиру, скласти навпіл і обсмажити на сковороді з обох сторін (в маслі або без нього). Повторити з рештою інгредієнтами.

8. Приготувати сальсу. Помідори занурити на хвилину в окріп, щоб очистити від шкірки. Подрібнити томати, цибулю і перець чилі. Відправити в блендер, додати сік лайма, оливкову олію і сіль, збити. Додати рубану кинзу або петрушку.

9. Подавати кесаділью разом з сальсою.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" рохповідав, як приготувати драники. Також ми ділились рецептом найсмачнішого картопляного пюре

Дивіться відео, як приготувати іспанську тортилью: