Католицький Великдень-2020: рецепт неаполітанського пирога від Джеймі Олівера

5 квітня 2020, 12:10
Цей солодкий пиріг з рікоттою традиційно готують в Італії на Великдень

В неаполітанській кухні багато страв, які асоціюються з певними святами. Пиріг з рікоттою там зазвичай печуть на Великдень, який католики e 2020 році відзначають 12 квітня. Його специфічні інгредієнти – рікотта, апельсинова вода і варена пшениця. Для додаткового аромату "Голий шеф" додає в пиріг цитрусові цукати, терту цедру і ваніль.

Читайте також:

Реклама

"Варена пшениця часто продається консервованою у відділах делікатесів", – говорить Джеймі Олівер.

Неполітанський великодній пиріг

Пиріг на Пасху

Реклама

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

  • 491 ккал на порцію

Інгредієнти:

Реклама

Для начинки:

  • 400 г вареної пшениці
  • 120 мл молока
  • 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
  • 1 лимон
  • 250 г сира рікотта
  • 5 великих яєчних жовтків вільного вигулу
  • 200 г цукрової пудри плюс для подачі
  • 120 г цукатів з цитрусових кірок
  • 1 1/2 столових ложки апельсинової води
  • 1 апельсин
  • 2 великих яєчних білка вільного вигулу

Для тіста:

  • 150 г вершкового масла кімнатної температури
  • 400 г борошна
  • 100 г цукрової пудри
  • 1/4 лимона
  • 3 великих яйця вільного вигулу

Дивіться відео, як спекти великоднього баранчика:

Спосіб приготування:

  1. Щоб приготувати тісто, нарізати кубиками масло і помістити його в кухонний комбайн з борошном, цукром і тертою цедрою лимона. Збивати, поки суміш не стане нагадувати хлібні крихти.
  2. Додати яйця і збивати, поки тісто не почне збиратися навколо ножів. Скатати його в кулю, загорнути в плівку і поставити в холодильник на годину.
  3. Змастити маслом роз'ємну форму для пирога діаметром 25 см. Розкатати тісто в коло товщиною 5 мм і викласти у форму, сформувавши бортики.
  4. Обрізати і зберегти нерівні краї, відправити їх в холодильник. Поставити форму з тістом у морозильну камеру на 30 хвилин.
  5. Розігріти духовку до 170 ºС. Застелити тісто пергаментним папером, насипати зверху суху квасолю і випікати протягом 20 хвилин, або до злегка золотистого кольору. Прибрати папір з квасолею.
  6. Змішати варену пшеницю, молоко, ванілін і половину лимонної цедри в каструлі. Довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити, поки пшениці не вбере всю рідину. Зняти з вогню і дати остить.
  7. У мисці розтерти сир виделкою, додати яєчні жовтки і збити, доки не посвітлішають.
  8. Просіяти в сирну суміш цукрову пудру, а потім дрібно нарізати і додати цукати разом з флердоранжем, апельсиновою цедрою і лимонною цедрою, що залишилась. Збити, а потім додати пшеничну суміш.
  9. В окремій мисці збити яєчні білки до щільної піни, потім акуратно додати їх до начинки.
  10. Вилити начинку на основу. Розкатати тісто і нарізати смужками шириною 2 см, викласти з них сітку.
  11. Випікати пиріг протягом 50 хвилин, до золотистого кольору. Дати йому охолонути, а потім присипати цукровою пудрою. Подавати зі збитими вершками, апельсиновою цедрою і медом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати великодній кекс з родзинками і горіхами. "Сьогодні" також ділилися рецептами сирної паски.