Картопля як з багаття: швидкий рецепт для мікрохвильової печі

29 квітня 2020, 17:40
Рецепт печеної картоплі в солі з часником і зеленню

Печена картопля в мікрохвильовці

Картопля в мікрохвильовці – смачна страва, яку можна приготувати за лічені хвилини. Завдяки паніровці з борошна і солі вона виходить ніби щойно з багаття.

Щоб картопля рівномірно пропеклась, бажано вибирати бульби однакового розміру. Крім цього, в процесі приготування її слід один-два рази перевернути.

Реклама

Печена картопля в мікрохвильовці

Печена картопля в мікрохвильовці

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 93 ккал на 100 г

Складові:

  • 10 середніх картоплин
  • 1 ст.л. солі
  • 2 ст.л. з гіркою борошна
  • Трохи суміші сухих італійських трав
  • 2-3 зубчики часнику
  • Оливкова або вершкове масло
  • 1 пучок свіжого кропу

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Картоплю помити за допомогою щітки або губки для миття посуду. Дати трохи обсохнути.
  2. Тим часом насипати в поліетиленовий пакет борошно, сіль і сушені трави.
  3. Додати вологу картоплю в пакет і потрясти, щоб бульби рівномірно вкрилися борошняної сумішшю.
  4. Викласти картоплю в підходящу для мікрохвильовки форму. Готувати 10 хвилин при потужності 850 Вт.
  5. Поки печеться картопля, приготувати заправку: змішати м'яке вершкове масло з пропущеним через прес часником і подрібненим кропом. За бажанням посолити.
  6. Злегка очистивши картоплину, надрізати її і в середину покласти шматочок масла з часником і кропом. Повторити з залишилася картоплею.

На замітку

Такий картоплю можна запекти в духовці. Це займе близько години.

Дивіться відео, як вибрати картоплю:

Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти картоплю в духовці у фользі . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати картопляні крокети з сиром і грибами.