Картопляні крокети з грибами і сиром: рецепт дня

24 березня 2020, 10:11
Рецепт апетитної гарячої закуски

Картопляні крокети

Якщо після вечері у вас залишилося картопляне пюре, приготуйте з нього крокети. Це гаряча французька закуска, яка смажиться у фритюрі. Крокети можна подавати як самостійну страву, або як гарнір до птиці, м'яса, бульйону.

Читайте також:

Реклама

Для приготування крокетов з картоплі потрібно зовсім небагато часу. Ми радимо зробити їх з начинкою з грибів, цибулі та сиру.

Картопляні крокети з грибами і сиром

Картопляні крокети

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 346 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Картопля – 500 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 200 г
  • Твердий сир – 50 г
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Панірувальні сухарі – 50 г

Спосіб приготування:

  1. Картоплю почистити, розрізати на четвертинки, варити 25-30 хвилин в підсоленій воді.
  2. Потім розім'яти картоплю, попередньо зливши воду, додати жовток, перемішати і дати пюре охолонути.
  3. Цибулю і шампіньйони дрібно порізати. Розігріти сковороду з олією. Підсмажити цибулю до прозорості, додати гриби і тушкувати до готовності. Посолити і поперчити.
  4. Сформувати невеликі коржики з картоплі. На середину коржа покласти заздалегідь обсмажені печериці з цибулею і тертий сир, краї з'єднати.
  5. Обваляти крокети в панірувальних сухарях і обсмажити в олії. Подавати зі сметаною.

Корисна порада

У начинку можна додати трохи подрібненої зелені кропу або петрушки.

Дивіться відео, як приготувати сирні кульки з шинкою:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати картопляний гратен з беконом. "Сьогодні" також розказували, як зробити картопляні котлети з грибним соусом.