Картопляна запіканка в духовці. Фото: bearfotos/Freepik
Більш практичний рецепт складно уявити – холодна картопля в мундирах, яка не помістилася у вчорашній салат Олів'є з куркою, кілька жмень свіжих або заморожених грибів, шматочок твердого сиру – ось майже і все, що знадобиться для приготування смачної і ситної запіканки.
Запіканка з картоплею і грибами
Інгредієнти:
- Картопля – 6-10 шт.
- Гриби – 400 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сметана – 1 стакан
- Олія – 3-4 ст. ложки
- Сир твердий – 150 г
- Сіль за смаком
- Спеції – за смаком
Рецепт приготування:
1. Відварити картоплю в шкірці.
2. Обсмажити нарізану півкільцями цибулю. Коли вона стане золотистою, додати в сковороду попередньо відварені до напівготовності гриби і перемішати. Обсмажити 2-3 хвилини на сильному вогні і вимкнути, не забувши посолити.
3. Картоплю очистити від шкірки і нарізати кружальцями завтовшки приблизно 1 сантиметр.
4. Сир натерти на крупній тертці.
5. Викласти в змащену маслом форму половину відвареної картоплі. Якщо форма керамічна, маслом можна не змащувати. Посолити, посипати спеціями і змастити сметаною.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
6. Викласти гриби з цибулею, теж змастити сметаною. Наступний шар – картопля, що залишилася і тертий сир.
7. Запікати в розігрітій до 180° С духовці приблизно півгодини. Посипати готову страву дрібно посічений кропом.
Запіканка з печерицями та картоплею
Інгредієнти:
- Картопля 4-5 шт.
- Печериці – 300 г
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 1 ст. ложка
- Цибуля – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. ложки
- Кріп – 1 пучок
- Рослинна олія
- Сіль перець
Рецепт приготування:
1. Порізати гриби, цибулю і зелень.
2. Обсмажити цибулю з грибами на рослинній олії
3. У мисці змішати яйце, сметану, сіль і перець.
4. Картоплю натерти на крупній тертці, віджати, змішати зі сметанно-яєчної сумішшю, додати борошно, перемішати.
5. Деко для випічки змастити маслом і за допомогою невеликої форми викласти шар картопляної суміші, грибів і знову картопляної суміші. Висота шару повинна бути не більше 2 см.
6. Запікати 20 хвилин при температурі 200° С, окропивши рослинним маслом.
7. Подавати страву гарячою, зі сметаною.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачний грибний суп.
Дивіться покроковий рецепт колумбійського сніданку з картоплею: