Картопляна запіканка з грибами: два рецепта для обіду

29 грудня 2017, 17:44
Картопляна запіканка – це ситне і смачне блюдо з мінімальними витратами

Картопляна запіканка в духовці. Фото: bearfotos/Freepik

Більш практичний рецепт складно уявити – холодна картопля в мундирах, яка не помістилася у вчорашній салат Олів'є з куркою, кілька жмень свіжих або заморожених грибів, шматочок твердого сиру – ось майже і все, що знадобиться для приготування смачної і ситної запіканки.

Запіканка з картоплею і грибами

Інгредієнти:

Реклама
  • Картопля – 6-10 шт.
  • Гриби – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана – 1 стакан
  • Олія – 3-4 ст. ложки
  • Сир твердий – 150 г
  • Сіль за смаком
  • Спеції – за смаком

Рецепт приготування:

1. Відварити картоплю в шкірці.

2. Обсмажити нарізану півкільцями цибулю. Коли вона стане золотистою, додати в сковороду попередньо відварені до напівготовності гриби і перемішати. Обсмажити 2-3 хвилини на сильному вогні і вимкнути, не забувши посолити.

Реклама

3. Картоплю очистити від шкірки і нарізати кружальцями завтовшки приблизно 1 сантиметр.

4. Сир натерти на крупній тертці.

5. Викласти в змащену маслом форму половину відвареної картоплі. Якщо форма керамічна, маслом можна не змащувати. Посолити, посипати спеціями і змастити сметаною.

Реклама

6. Викласти гриби з цибулею, теж змастити сметаною. Наступний шар – картопля, що залишилася і тертий сир.

7. Запікати в розігрітій до 180° С духовці приблизно півгодини. Посипати готову страву дрібно посічений кропом.

Запіканка з печерицями та картоплею

Інгредієнти:

  • Картопля 4-5 шт.
  • Печериці – 300 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст. ложка
  • Цибуля – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. ложки
  • Кріп – 1 пучок
  • Рослинна олія
  • Сіль перець

Рецепт приготування:

1. Порізати гриби, цибулю і зелень.

2. Обсмажити цибулю з грибами на рослинній олії

3. У мисці змішати яйце, сметану, сіль і перець.

4. Картоплю натерти на крупній тертці, віджати, змішати зі сметанно-яєчної сумішшю, додати борошно, перемішати.

5. Деко для випічки змастити маслом і за допомогою невеликої форми викласти шар картопляної суміші, грибів і знову картопляної суміші. Висота шару повинна бути не більше 2 см.

6. Запікати 20 хвилин при температурі 200° С, окропивши рослинним маслом.

7. Подавати страву гарячою, зі сметаною.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачний грибний суп.

Дивіться покроковий рецепт колумбійського сніданку з картоплею: