Каннолі з рікотою: класичний рецепт сицилійського десерту

15 липня 2019, 13:55
Каннолі – це хрусткі трубочки з начинкою з сиру риккотой

Сицилійські трубочки каннолі

Каннолі – це сицилійський десерт, який являє собою обсмажені у фритюрі трубочки з тіста, наповнені солодким кремом з рікоти. Каннолі бувають різних розмірів – від зовсім крихітних, розміром з палець, до досить великих. Калорійність десерту – від 332 ккал на 100 г.

    Дивіться відео, як приготувати вершковий крем з коньяком:

    Реклама

    Рікоту часто змішують з шоколадною крихтою, цукатами, а самі каннолі прикрашають зацукрованою вишнею, цукатами або дрібно нарізаними фісташками. Начинку в трубочки краще додавати відразу перед подачею на стіл, оскільки тісто може розмокнути.

    Каннолі з рікотою

    Час приготування: 1 година 10 хвилин

    Інгредієнти (на 4 порції):

    • Пшеничне борошно – 150 г
    • Цукрова пудра – 1 ст. л.
    • Сода – 1 г
    • Кориця – 1/2 ч. л.
    • Какао-порошок – 1 ч. л.
    • Вершкове масло – 30 г
    • Яйце – 1 шт.
    • Біле вино – 50 мл
    • Чорний шоколад – 50 г
    • Фісташки – кілька штук
    • Цукрова пудра – для посипання


    Для начинки:

    Реклама
    • Сир рікота – 350 г
    • Цукати – 2 ст.л.
    • Цукрова пудра

    Читайте також:

    Спосіб приготування:

    1. Змішайте борошно, цукор, соду, корицю і какао в мисці з дрібкою солі.
    2. Додайте масло і втирайте його в сухі інгредієнти, поки не зникнуть грудочки.
    3. Змішайте жовток і вино, додайте це в миску і місіть до однорідного тіста. Накрийте плівкою і поставте до холодильника.
    4. Заповніть маслом глибоку сковороду. Розріжте тісто на шматочки і, працюючи з одним шматочком за раз, розкачайте його максимально тонко.
    5. Нагрійте масло і стежте за ним, поки воно не досягне 180 градусів.
    6. Покладіть тісто на злегка присипану борошном поверхню і виріжте кола діаметром близько 11 см. Оберніть кожен навколо форми для каннолі, використовуйте яєчний білок, щоб приклеїти верхній край до нижнього – вони готові до смаження.
    7. По одному обсмажте каннолі. Це повинно займати близько 45-60 секунд, вони повинні стати золотисто-коричневими. Обережно діставайте кожен з масла за допомогою щипців, викладіть на паперовий рушник.
    8. При обсмажуванні кожного переконайтеся, що масло постійно залишається на 180 С і не нагрівається більше.
    9. Коли каннолі охолонуть, змішайте рікоту з цукатами і цукром. Помістіть суміш у кондитерський мішок із зіркоподібною насадкою і видавіть її в каннолі.

    Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати грушевий пиріг з рікотою. "Сьогодні" також ділилися рецептом шоколадного рулету з рікотою і абрикосами.