Каннолі: рецепт знаменитого сицилійського десерту

15 травня 2018, 17:36
Каннолі – "наймафіозніша" сицилійська солодкість. Її весь час їдять у фільмі "Хрещений батько"

Трубочки з начинкою з сиру Рікотта. Фото: depositphotos.com

Десерт каннолі являє собою хрусткі вафельні трубочки, наповнені начинкою з сиру Рікотта. Це традиційні народні ласощі на Сицилії і в усій Південній Італії. Крім цього, каннолі дуже популярні в США, куди їх завезли італійські емігранти.

Каннолі з повітряним кремом

Реклама

Інгредієнти:

Тісто:

  • Борошно – 250 г
  • Вершкове масло – 60 г (м'яке)
  • Яйце – 1 шт. (окремо жовток і білок)
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Вино біле напівсолодке або портвейн – 100 мл
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Какао – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Соняшникова олія для обсмажування – 500 мл або більше
  • Металеві формочки для каннолі

Крем:

Реклама
  • Сир Рікотта – 250 г
  • Вершки 33% – 70 г
  • Цукрова пудра – 30-40 г
  • Ванільний цукор – 4 г
  • Темний шоколад – 30 г
  • Сіль за смаком
  • Цедра одного апельсина

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Тісто можна приготувати заздалегідь – чим довше воно вистоюватиме, тим краще. Спочатку змішуємо яєчний жовток з вершковим маслом, цукром, пучкою солі і прянощами.
  2. Додаємо основну частину борошна і добре перемішуємо вінчиком, щоб колір і структура стали однорідними. Вливаємо вино і знову добре вимішуємо.
  3. Готове тісто кладемо до пакета і відправляємо до холодильника на півгодини або довше. Коли тісто розстоїться, саме час задуматися про крем.
  4. Подрібнюємо шоколад. Змішуємо Рікотту з цукровою пудрою, ванільним цукром, апельсиновою цедрою, шоколадом і сіллю.
  5. Збиваємо охолоджені вершки. Обидві маси акуратно змішуємо і прибираємо до холодильника.
  6. Повертаємося до тіста. Підпиляємо стіл борошном або кукурудзяним крохмалом. Розкачуємо грудку тіста в дуже тонкий пласт, так щоб просвічував.
  7. За допомогою формочок для каннолі відміряємо майбутній розмір шматочків (або діаметр кола, або діагональ квадрата) і розрізаємо на необхідні нам форми. Інструменти: миска або склянка, ніж для піци або найзвичайніший ніж.
  8. Розігріваємо олію в кухлику до температури 180 °C.
  9. Шматочки тіста обертаємо навколо формочок, край промазуємо білком, що залишився.
  10. Обсмажуємо приблизно по 30 секунд, періодично перевертаючи з обох сторін.
  11. Відкидаємо трубочки на серветку, позбавляємося від зайвої олії. Це потрібно зробити, поки тісто не охололо до кінця, інакше воно стане занадто ламким.
  12. Остиглі каннолі наповнюємо кремом, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом тірамісу з ананасами. Ми також розповідали, як приготувати ледачий чізкейк з сиру. Крім цього, ми писали, як приготувати панна котту з полуницею.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати смачну домашню піцу: