Який продукт медики вважають найкориснішим в сезон застуд

19 жовтня 2017, 12:02
Британські вчені рекомендують урізноманітнити цієї їжею свій раціон

Квашена капуста. Фото: pixabay.com

За словами вчених, в холодну пору року потрібно налягати на продукти, які пройшли через процес бродіння.

Насамперед зверніть увагу на квашену капусту. Британські вчені настійно рекомендують додати її до свого раціону восени, коли починається сезон застуд і вірусних захворювань, налягати на квашену капусту. Вся справа в тому, що в процесі бродіння капуста насичує корисними бактеріями, які разом з нею потрапляють до кишківника. А, як відомо, переважна більшість імунних клітин знаходиться в травному тракті. Таким чином, корисні бактерії з квашеної капусти підтримуватимуть клітини імунітету і заодно посилюватимуть захисну функцію організму.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вчених з Великої Британії підтримують і іспанські медики, які спеціально проводили дослідження з квашеною капустою і дійшли висновку, що як тільки кишківник залишається без додаткових корисних бактерій, рівень імунних клітин різко знижується, і навпаки – коли до головного органу ШКТ потрапляє продукт, збагачений необхідними бактеріями, спостерігається зростання маркерів імунної системи.

Виходить, що за допомогою квашеної капусти можна швидко і надійно зміцнити імунітет, захистивши себе від сезонних захворювань.

Реклама

Які ще корисні властивості має квашена капуста:

  • усуває похмільний синдром;
  • знижує рівень холестерину в крові;
  • очищає судини і стабілізує артеріальний тиск;
  • тонізує і додає сил;
  • активізує роботу мозкових центрів;
  • підтягує шкіру, якщо використовувати її зовнішньо як маски;
  • покращує обмін речовин і допомагає ефективно скидати зайві кілограми;

Як бачите, квашена капуста є дуже корисним продуктом, тому варто включити її до раціону харчування і приносити максимум користі своєму здоров'ю кожен день.