Який фрукт обов'язково потрібно їсти зі шкіркою

25 травня 2018, 10:05
У шкірці цього плоду навіть більше вітамінів

Фрукти. Фото: pixabay

Ківі – це низькокалорійний і дуже корисний фрукт, але мало хто знає, що його шкірка за деякими показниками корисніше, ніж м'якоть.

Чим корисна шкірка ківі

Реклама
  • Клітковина

Допомагає травленню і знижує рівень холестерину в крові. У шкірці ківі її на 50% більше порівняно з м'якоттю.

  • Вітаміни Е і С

Сприяють швидкому загоєнню ран і шрамів, роблять шкіру красивою і підвищують загальний життєвий тонус. Крім того, вітаміни Е і С є потужними антиоксидантами, тобто нейтралізують вільні радикали в організмі. Вони борються з бактеріями і допомагають зберігати молодість і здоров'я. Кількість антиоксидантів в шкірці ківі набагато вище, ніж в м'якоті.

  • Фолієва кислота

Підвищує настрій і працездатність, допомагає кровотворенню. Вона обов'язково має бути присутня в раціоні вагітних для нормального розвитку плода. Варто додати, що фолієвої кислоти в шкірці ківі на 32% більше, ніж в м'якоті.

Реклама
  • Як правильно їсти ківі з шкіркою

По можливості купуйте органічні ківі, оскільки більша частина пестицидів накопичується саме в шкірці. Купити натуральні фрукти можна в екомагазинах. Перед вживанням обов'язково промийте ківі, щоб мінімізувати кількість бактерій.

Не варто їсти більше 2-3 ківі на добу, якщо ви вживаєте їх майже кожен день. Часте поїдання цього фрукта в великих дозах може спровокувати дерматит або зіпсувати роботу підшлункової залози, адже ківі дуже насичений вітамінами і кислотою. Якщо ж ви їсте його час від часу, то обмежень у кількості немає – орієнтуйтеся на власне самопочуття.

  • Кому не можна їсти ківі

Утримайтеся від вживання фрукта, якщо у вас:

Реклама
  • алергія на ківі;
  • підвищена кислотність;
  • гострий гастрит або виразка;
  • діарея;
  • камені в нирках або ризик їх розвитку.

Нагадаємо, які фрукти і овочі допоможуть швидко схуднути.

Крім цього, ми писали, як вибрати найсмачніші і найсолодші мандарини.