Які продукти допоможуть швидко засмагнути

29 травня 2014, 05:20
Вам потрібна морквина, диня і кавун

При вживанні шпинату засмага виходить бронзовою / Фото: Юрій Кузнєцов

Отримати швидкий і стійкий загар допомагають деякі продукти. Тому перед відпусткою можна перейти на спеціальну дієту. В основному вона складається з фруктів і овочів , які сприяють виробленню меланіну і захищають шкіру.

Найкращий продукт для засмаги це, звичайно , морква і морквяний сік. Морква відмінно закріплює і підсилює загар , отриманий в солярії і природним шляхом, пише ladyhealth.com.ua.

Про дивовижну силу морквяного соку говорять навіть фахівці – дерматокосметологи. Бета -каротин, якого в моркві багато, додає шкірі відтінок засмаги, і одночасно підтримує її пружність, так що вона менше страждає від сонця. Перед тим, як йти на пляж, треба випити склянку свіжого морквяного соку, додавши в нього трохи вершків – щоб вітамін засвоївся. Можна їсти свіжу терту моркву – теж з вершками або маслом, тільки не занадто багато, інакше відтінок шкіри стане неприродно жовтуватим – як при хворобах печінки.

Швидкому появі засмаги також сприяють диня, кавун, шпинат, персики, абрикоси, помідори, спаржа і брокколі. Ці фрукти і овочі містять багато вітамінів, зроблять нашу шкіру більш красивою, дозволяючи засмазі триматися довше
.

Реклама

У помідорах міститься лікопін – потужний антиоксидант, а ще він сприяє виробленню пігменту, що робить нашу шкіру золотистою. У помідорах багато води, і це теж важливо для шкіри – так можна уникнути зневоднення під час засмаги. Багато лікопіну утворюється при термообробці помідорів – тільки не треба гасити їх занадто довго; т обто їх треба теж з маслом – так антиоксиданти засвояться краще.

При вживанні шпинату засмага виходить бронзовим, і зберігається надовго; кавуни зволожують шкіру і перешкоджають її пересихання.

У абрикосах теж є бета -каротин, а також залізо, фосфор, вітаміни групи В та інші речовини, які прискорюють процес засмаги і захищають шкіру від сонця. Досить з'їдати близько 200 г свіжих плодів щодня.

Включайте в раціон більше цитрусових, кислих ягід, болгарського перцю, капусти, зелених листових овочів і горіхів. Корисні також хрін, перець і цибулю – регулярно і в помірних кількостях.

Якщо включити в щоденний раціон дані продукти, то ви отримаєте не тільки швидкий і рівний загар, а й отримаєте користь для всього організму
.