Які осінні овочі насичують організм вітамінами на весь рік

26 вересня 2017, 15:30
Медики назвали найкорисніші та найсмачніші продукти осені

Гарбуз і помідори дуже корисні. Фото: pixabay.com

Осінь – сприятливий час для того, щоб зміцнити імунітет і наситити свій організм корисними поживними речовинами і макроелементами. Вчені радять в цей час їсти побільше гарбуза, буряка, грибів, баклажанів та помідорів. Овочі допоможуть наситити організм вітамінами і мікроелементами, які принесуть максимальну користь здоров'ю.

Гарбуз, відзначають медики, є унікальним продуктом, багатим на величезну кількість бета-каротину, заліза, магнію, кальцію, вітамінами груп B, K, C, E, PP і A, а також корисним для відновлення крові кобальтом. Також гарбуз низькокалорійний, тому підходить і тим, хто худне.

Реклама

Варто наїстися восени і буряком – як в готовому, так і в сирому вигляді. Він допоможе нормалізувати обмін речовин і відновити здоров'я серцево-судинної системи, зняти втому м'язів і збагатити клітини киснем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Не варто ігнорувати також гриби – продукт вкрай поживний і корисний для організму. Він багатий на глікоген і амінокислоти, відвертає осінню нудьгу, підвищує імунітет і запобігає появі ракових клітин.

Реклама

Корисні в цей час також баклажани. Вони багаті на вітаміни A, C, P І B, залізо, магнієм, мідь, цинк, фосфор, марганець, кальцій, пектин і калій. За рахунок великої кількості клітковини баклажани очищають кишківник і знижують рівень холестерину.
Рекомендують в цей період медики також їсти багато помідор – в них є мінеральні солі і органічні кислоти, а також антиоксидант лікопін, який покращує роботу серцево-судинної системи і мозку. Серед найкорисніших сортів – оранжево-жовті, рожеві і черрі.