Салати можуть бути і способом схуднення, і джерелом необхідних поживних речовин / Фото: Григорій Салай
Незважаючи на репутацію дієтичних страв, салати не є синонімами їжі для схуднення. Багато хто з звичайних салатів сповнені не тільки корисних компонентів – наприклад, пісного білка, складних вуглеводів і мононенасичених жирів.
Насправді, все залежить від добавок. При вдумливому підході салати можуть бути і способом схуднення, і джерелом необхідних поживних речовин. Дієтолог Брітні Кон з Нью-Йорка рекомендує додавати в дієтичні салати наступні інгредієнти.
1. Насіння конопель. "Це солодкувате насіння є відмінним джерелом білка, омега-3 жирних кислот і клітковини. Крім того, воно задовольняє вашу пристрасть до солодкого без додавання цукру", – розповідає доктор Кон.
2. Авокадо повні вітамінів, мінералів і жирів. Але найголовніше те, що ці плоди можуть замінити в салаті калорійне масло.
3. Гострий перець. Ви чули, що капсаїцин в кайенского перцю, халапеньо, може підвищити метаболізм.
4. Фенхель здатний задовольнити найвишуканіший смак. Крім того, фенхель проявляє антимікробні властивості, які можуть навіть зменшити здуття живота.
5. Мигдаль містить білок і масу здорових жирів, так що ви залишитеся ситими і уникнете кулінарних спокус.
6. Яблучний оцет: тільки дві столові ложки в якості салатної заправки можуть сприяти втраті ваги. "Оцет може придушити апетит, стимулює обмін речовин, знижує затримку води і запобігає здуттю живота" – говорить Кон.