Як запекти качку з фруктами і вином на Новий рік

28 грудня 2018, 18:50
Рецепт гарячого святкового блюда

Запечена качка в духовці. Фото: depositphotos.com

Запечена качка з фруктами, пряно-медовій глазур'ю і червоним вином стане головним блюдом вашого святкового столу на Новий рік 2019. Якщо у вас немає свіжого інжиру, візьміть сушений і замочіть його в ромі на кілька годин. 

Запечена качка в духовці 

Реклама

Складові: 

  • тушка качки
  • оливкова олія
  • 30 г вершкового масла
  • 200-300 г інжиру
  • 4-5 ст.л. меду
  • морська сіль
  • мелений перець
  • коріандр
  • насіння гірчиці
  • апельсин або лимон
  • 100-200 мл червоного вина

Рецепт приготування: 

  1. Тушку качки помити і обсушити.
  2. Акуратно, гострим ножем, зробити надрізи вздовж грудки з двох сторін, намагаючись не зачепити м'ясо. Посолити, поперчити.
  3. В гусятниці розігріти оливкову олію і обсмажити качку з усіх боків до рум'яної скоринки.
  4. Поставити качку в розігріту до 220 ° С духовку приблизно на 30 хвилин. Час від часу перевертати, щоб качка підрум'яниться.
  5. У каструлю для гасіння додати шматочок вершкового масла. Додати качку і обкласти її інжиром. Закрити кришкою і тушкувати 15 хвилин.
  6. Приготувати глазур. У сотейнику розігріти мед. Додати спеції: сіль, перець, коріандр, насіння гірчиці, цедру апельсина. Трохи уварити.
  7. Дістати качку і полити глазур'ю, додати вино.
  8. Тушкувати під кришкою хвилин 20, потім кришку зняти і довести качку в духовці до бажаної готовності.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом качки в медово-гірчичній глазурі.Сайт "Сьогодні" також писав, як приготувати "п'яну" качку по рецепту Юлії Висоцької.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати паштет з качиної печінки з коньяком: