Запечена качка із золотистою скоринкою – справжній символ родинного вогнища, святкування Різдва та Нового року. Медово-соєва глазур і східні спеції надають цій страві чудовий смак і аромат.
Запечена качка в духовці на Новий рік
Складові:
- 1 маленька тушка качки (близько 1.5 кг)
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 2 ч. л. приправи "П'ять спецій"
- 200 г меду
- 2 столові ложки темного соєвого соусу
- 2 ч. л. сухого хересу
- 2 ч. л. діжонської гірчиці
- сіль
Рецепт приготування:

- Приблизно за годину до приготування дістаньте качку з холодильника. Зріжте зайвий жир і промийте тушку під проточною водою.
- Розігрійте духовку до 140 град. C.
- Натріть качку сіллю, маслом і спеціями. Положіть у форму для запікання і готуйте впродовж 2 годин.
- Для глазурі змішайте мед, соєвий соус, херес і гірчицю в мисці. Дістаньте качку з духовки, злийте жир і щедро покрийте птицю глазур'ю.
- Збільшіть нагрів до 190 град. С і запікайте качку ще 20 хвилин.
- Перекладіть її на велику тарілку і дайте постояти мінімум 20 хвилин перед нарізкою.
На замітку: до китайської приправи "П'ять спецій" входять: китайська кориця каси, бадьян, сичуаньський перець, гвоздика і насіння фенхелю. Залежно від регіону, в суміш іноді додають і інші інгредієнти, наприклад, імбир, аніс і мускатний горіх.
Нагадаємо, раніше "Сегодня" ділився секретами приготування запеченої качки в духовці. Також ми розповідали, як приготувати Цезар з куркою.
Дивіться відео, як зустрічають Різдво в різних країнах світу:
Читайте також: