Як заморозити полуницю на зиму: три перевірених способи

12 червня 2020, 09:02
Дізнайтеся, як правильно заморозити полуницю: корисні поради та рецепти

Не розморожуйте ягоди для випічки заздалегідь

Як заморозити полуницю на зиму? Адже її сезон недовговічний, а ласувати улюбленою ягідкою хочеться цілий рік і навіть взимку. На відміну від варення і компотів, заморожена полуниця зберігає більше корисних властивостей, так і за смаком наближена до свіжої.

При наявності в вашому холодильнику морозильної камери зберегти цю ягоду до самих холодів – взагалі не проблема. Зате взимку ви зможете пригоститися свіжими ягідками, зварити компот з полуниц або використовувати її у вигляді начинки для пирогів.

Реклама

Читайте також:

Щоб заморозити полуницю правильно і в результаті при розморожуванні не одержати сумнівну каламутну масу з непривабливим кольором і смаком, читайте наші поради.

Як заморозити полуницю цілком без цукру

Не розморожуйте ягоди для випічки заздалегідь

Реклама

Як заморозити полуницю без цукру, щоб не перебивати природний смак ягоди? Полуницю для цих цілей краще брати солодку, цілу і не дуже велику – вона і заморозиться краще, і смак буде приємніше. Перед тим як заморозити полуницю цілою, ягоди підготуйте: переберіть, очистіть від сміття і хвостиків, помийте і гарненько просушіть.

Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі:

Реклама

Візьміть плоску тарілку або обробну дошку і оберніть її поліетиленовим пакетом. Розсипте полуницю в один шар по всій поверхні і помістіть в морозилку на кілька годин, щоб кожна ягідка схопилася.

Потім дістаньте полуницю з морозильної камери і зніміть з тарілки пакет разом з ягодами. Ваша заморожена полуниця опиниться вже запакованою в пакеті. Зв'яжіть пакет, випускаючи з нього повітря. Складіть такі пакети з ягодами в морозилку для тривалого зберігання. Ягоди за рахунок окремої заморозки не злипаються, а пакети з полуницею виходять порційними, що дуже зручно.

Як заморозити полуницю в морозильній камері цілою

Як заморозити полуницю цілою

Ще один спосіб, як заморозити смачно полуницю – це пересипати її цукром, а краще пудрою. Справа в тому, що полуниця при заморожуванні частково втрачає свою солодкість. Щоб ягоди при розморожуванні залишалися смачними і солоденьким, їх можна попередньо підсолодити і заморозити з цукром. Для цього вам знадобиться 200 г цукрової пудри з розрахунку на 1 кг полуниці.

Чисту, промиту і ретельно просушену полуницю розкладіть в один ряд на дошці, оберненій харчовою плівкою, і поставте в морозилку на кілька годин. Потім зніміть ягоди з плівки, швиденько перекладіть в контейнери, пошарово пересипаючи цукровою пудрою. А контейнери поставте в морозильну камеру, де заморожена полуниця може зберігатися хоч і цілий рік.

Як заморозити полуницю на зиму у вигляді пюре

Ягоди можна заморожувати цілими, а можна подрібнити

Ще один варіант заготовки полуниці – попередньо її перетерти. В цьому випадку вам не доведеться взимку морочитися над питанням, як зробити пюре із замороженої полуниці. Тому що цей продукт у вас вже повністю підготовлений до подальшої переробки у вигляді киселів, смузі, соусів або наповнювачів, наприклад, до каш або морозива. Для такої заготовки полуниці підійдуть навіть не першої свіжості і цілості ягоди, головне, щоб серед них не було зіпсованих.

Перед тим як заморозити в морозильній камері полуницю, переберіть, помийте і обсушіть її, а потім блендером подрібніть до однорідної маси. Залийте полуничне пюре в пластиковий контейнер і відразу ж відправляйте в морозилку до самої зими. До речі, цукор можна сипати за бажанням – полуниця відмінно збережеться і без нього. Ви зможете додати його вже взимку, перед тим як зробити наповнювач або соус із замороженої полуниці.

Раніше ми розповідали, як варити варення з полуниці, та писали, як заморозити малину.