Як заготовити гострий перець на зиму по-грузинськи

18 червня 2020, 19:02
Рецепт гіркого перцю на зиму

Перець на зиму

Гіркий перець по-грузинськи обов'язково сподобається тим, хто любить пряні заготовки. Щоб не отримати опіку, обробляйте стручки в одноразових рукавичках, а потім зніміть їх, ретельно вимийте руки і намагайтеся не доторкатися до очей.

Маринований перець по-грузинськи можна зберігати в сухому, темному і прохолодному місці впродовж декількох місяців.

Реклама

Гострий перець на зиму по-грузинськи

Перець на зиму

Час приготування:

Реклама
  • понад 3 години

Калорійність:

  • 30 ккал на 100 г

Складові:

  • 2,5 кг гіркого перцю
  • багато зелені селери і петрушки
  • 4-5 штук лаврового листа
  • 150-170 г часнику
  • 250 мл олії
  • 3,5 столові ложки кухонної солі
  • 3 столові ложки цукру;
  • 0,5 л столового оцту

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Стручки гострого перцю помити, потім надрізати їх біля основи, щоб розсіл швидко просочив в усі частини.
  2. У великій каструлі змішати воду, олію, цукор і сіль. До суміші додати оцет, лавровий лист і довести все до кипіння.
  3. Стручки перцю слід опустити в киплячий маринад і кип'ятити впродовж 6-8 хвилин, постійно перемішуючи і перевертаючи. Це забезпечить рівномірне приготування і просочення. Потім плоди викласти шумівкою в миску або сито і дати воді стекти.
  4. Додати в гарячий маринад дрібно нарізані петрушку, селеру і часник, довести до кипіння.
  5. Залити закипілим маринадом складений у велику миску перець. Наповнювати тару слід по самі вінця, щоб не залишалося повітря. Зверху слід покласти гніт.
  6. Заготівля ставиться в холодильник на добу, після чого стручки розкладаються по банках і відправляються на зберігання в темне прохолодне місце. Зберігатися перець може кілька місяців.

Як подавати маринований перець

Маринований перець смачний як доповнення до лобіо і шашлику. Його можна додавати до супів, плову, м'ясних страв.

Дивіться відео, як зробити грузинський соус ткемалі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами маринованих баклажанів і писали, як приготувати грузинський салат з квасолі.