Перець на зиму
Гіркий перець по-грузинськи обов'язково сподобається тим, хто любить пряні заготовки. Щоб не отримати опіку, обробляйте стручки в одноразових рукавичках, а потім зніміть їх, ретельно вимийте руки і намагайтеся не доторкатися до очей.
Маринований перець по-грузинськи можна зберігати в сухому, темному і прохолодному місці впродовж декількох місяців.
Гострий перець на зиму по-грузинськи
Час приготування:
- понад 3 години
Калорійність:
- 30 ккал на 100 г
Складові:
- 2,5 кг гіркого перцю
- багато зелені селери і петрушки
- 4-5 штук лаврового листа
- 150-170 г часнику
- 250 мл олії
- 3,5 столові ложки кухонної солі
- 3 столові ложки цукру;
- 0,5 л столового оцту
Спосіб приготування:
- Стручки гострого перцю помити, потім надрізати їх біля основи, щоб розсіл швидко просочив в усі частини.
- У великій каструлі змішати воду, олію, цукор і сіль. До суміші додати оцет, лавровий лист і довести все до кипіння.
- Стручки перцю слід опустити в киплячий маринад і кип'ятити впродовж 6-8 хвилин, постійно перемішуючи і перевертаючи. Це забезпечить рівномірне приготування і просочення. Потім плоди викласти шумівкою в миску або сито і дати воді стекти.
- Додати в гарячий маринад дрібно нарізані петрушку, селеру і часник, довести до кипіння.
- Залити закипілим маринадом складений у велику миску перець. Наповнювати тару слід по самі вінця, щоб не залишалося повітря. Зверху слід покласти гніт.
- Заготівля ставиться в холодильник на добу, після чого стручки розкладаються по банках і відправляються на зберігання в темне прохолодне місце. Зберігатися перець може кілька місяців.
Як подавати маринований перець
Маринований перець смачний як доповнення до лобіо і шашлику. Його можна додавати до супів, плову, м'ясних страв.
Дивіться відео, як зробити грузинський соус ткемалі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами маринованих баклажанів і писали, як приготувати грузинський салат з квасолі.