Салат з квасолі з горіхами, цибулею і помідорами – ідеальне блюдо для холодних днів. Томати допомагають краще засвоюватися залізу, яке міститься в бобових.
Салат з квасолі, горіхів і помідорів
Складові:

- 250 г сухої квасолі
- 100 г волоських горіхів
- 1 середня червона цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- 2 середніх помідори
- 1 ч.л. хмелі-сунелі
- 1/2 ч.л. паприки, сіль за смаком
- зелень (кінза, петрушка)
- рослинна або оливкова олія
Рецепт приготування:
- Червону квасолю попередньо замочити у воді на 6-8 годин, потім відварити до м'якості.
- Поки вариться квасоля, почистити цибулю, нарізати півкільцями, дрібно нарізати помідори.
- Цибулю пасерувати в рослинній олії, додати туди помідори. Готувати 5 хвилин на сильному вогні.
- Вогонь зменшити, додати до цибулі з помідорами рубану зелень і горіхи, часник і спеції.
- Перемішати і прогріти 7 хвилин на маленькому вогні. Коли квасоля буде готова, додати її до овочів, акуратно перемішати і прогріти ще п'ять хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вітамінний салат з квашеної капусти журавлиною. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептами пісних салатів з буряка.
Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату: