Сезон редиски починається навесні. Фото: pixabay.com
Редиска – це соковитий, гострий або солодкий на смак коренеплід. Він може бути білого, червоного, фіолетового або чорного кольору, а за формою буває довгим, циліндричним або круглим.
Редиску вживають в сирому, приготованому або маринованому вигляді, а масло, отримане з насіння редиски, використовується в низці корисної для здоров'я продукції.
Як вибрати смачну корисну редиску
Щоб вибрати смачну і корисну редиску, необхідно дотримуватися кількох правил:
- Купуйте редиску до настання спеки. В супермаркетах редиска продається цілий рік, але пік сезону припадає на весну та осінь. Коренеплоди, які виросли в жаркому літньому кліматі, можуть вийти трохи гострими, тому такий урожай буквально обпалюватиме ваш рот.
- Не бійтеся дізнаватися про свіжість. Коли ви купуєте редиску у місцевих фермерів, ви легко можете запитати їх про свіжість, багато фермерів навіть назвуть вам точний день збору врожаю. У магазинах шукайте тверді редиски, прикріплені до листків.
- Шукайте пучки з яскравою і не зів'ялою зеленню. Звертайте увагу на розмір. Вирощений в природних умовах овоч не повинен перевищувати 4 см в діаметрі..
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
- Використовуйте тест-смужку. Якщо ви купуєте овочі на ринку, ви можете попросити продавця розрізати редис навпіл, щоб прикласти до однієї з половинок тест так, щоб на неї потрапив сік. Якщо на смужці відбився червоно-фіолетовий колір, значить кількість нітратів в даному продукті не тільки присутня, але і зашкалює.
- Пробуйте різноманітні сорти. Колір і форма редиски варіюються від круглої і рожевої до довгастої білої. Міксуйте різнокольорову редиску, щоб зібрати своїй дитині яскравий ланч до школи або приготувати соковиту і барвисту страву для гостей. Найсміливішим рекомендуємо спробувати кавуновий редис, який відрізняється незвичайним пурпуровим зовнішнім виглядом.
- Знизьте кількість нітратів в редисці. Зробити це можна, замочивши овоч в холодній воді з додаванням солі і соди на годину, а потім ретельно промивши під холодною водою. Перед вживанням бажано видаляти з редиски шкірку.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом салату з редиски, огірків і яєць. Ми також писали, як приготувати салат з редиски, зелені і сиру. Крім цього, ми розповідали, як приготувати сирну закуску з редискою.
Дивіться відео, як боротися з нітратами в овочах :