Як вибрати стиглу і соковиту редиску

25 квітня 2018, 18:27
Чому редиска гірчить і інші моменти, з якими споживач може зіткнутися при покупці

Сезон редиски починається навесні. Фото: pixabay.com

Редиска – це соковитий, гострий або солодкий на смак коренеплід. Він може бути білого, червоного, фіолетового або чорного кольору, а за формою буває довгим, циліндричним або круглим.

Редиску вживають в сирому, приготованому або маринованому вигляді, а масло, отримане з насіння редиски, використовується в низці корисної для здоров'я продукції.

Реклама

Як вибрати смачну корисну редиску

Від спеки редиска починає гірчити
Фото: pixabay.com

Щоб вибрати смачну і корисну редиску, необхідно дотримуватися кількох правил:

  1. Купуйте редиску до настання спеки. В супермаркетах редиска продається цілий рік, але пік сезону припадає на весну та осінь. Коренеплоди, які виросли в жаркому літньому кліматі, можуть вийти трохи гострими, тому такий урожай буквально обпалюватиме ваш рот.
  2. Не бійтеся дізнаватися про свіжість. Коли ви купуєте редиску у місцевих фермерів, ви легко можете запитати їх про свіжість, багато фермерів навіть назвуть вам точний день збору врожаю. У магазинах шукайте тверді редиски, прикріплені до листків.
  3. Шукайте пучки з яскравою і не зів'ялою зеленню. Звертайте увагу на розмір. Вирощений в природних умовах овоч не повинен перевищувати 4 см в діаметрі..
  4. Використовуйте тест-смужку. Якщо ви купуєте овочі на ринку, ви можете попросити продавця розрізати редис навпіл, щоб прикласти до однієї з половинок тест так, щоб на неї потрапив сік. Якщо на смужці відбився червоно-фіолетовий колір, значить кількість нітратів в даному продукті не тільки присутня, але і зашкалює.
  5. Пробуйте різноманітні сорти. Колір і форма редиски варіюються від круглої і рожевої до довгастої білої. Міксуйте різнокольорову редиску, щоб зібрати своїй дитині яскравий ланч до школи або приготувати соковиту і барвисту страву для гостей. Найсміливішим рекомендуємо спробувати кавуновий редис, який відрізняється незвичайним пурпуровим зовнішнім виглядом.
  6. Знизьте кількість нітратів в редисці. Зробити це можна, замочивши овоч в холодній воді з додаванням солі і соди на годину, а потім ретельно промивши під холодною водою. Перед вживанням бажано видаляти з редиски шкірку.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом салату з редиски, огірків і яєць. Ми також писали,  як приготувати салат з редиски, зелені і сиру. Крім цього, ми розповідали, як приготувати сирну закуску з редискою.

Реклама

Дивіться відео, як боротися з нітратами в овочах :