Як вибрати найсмачніший і солодкий гранат

17 грудня 2018, 13:30
Експерти розповіли, на що звертати увагу при купівлі

Гранат корисний при анемії

Солодкі і з кислинкою, червоні і помаранчеві, і навіть цілющі – все це про гранати. Їх їдять замість насіння перед телевізором, додають до салатів і п'ють у вигляді соку.

Гранат подають як гарнір до важких страв, наприклад до смаженого м'яса, але не більше столової ложки насіння до салатів або основних страв. Якщо просто є гранат в якості перекусу, ідеальна порція – максимум половини плода за один раз. Найкорисніший фрукт у вигляді соку, але не чистого, а розведеного водою в пропорції один до одного.

Реклама

"У гранатовому соку є кислоти, які можуть викликати набряклість наших слизових", – говорить дієтолог Людмила Гончарова.

А як вибрати найсолодший гранат? Продавці розкривають професійні секрети.

"Гранат не має бути занадто круглим. Обирайте фрукт з чітко вираженим контурами. Це означає, що насіння вже налилося", – каже продавець Оксана.

Реклама

М'які на дотик гранати – поганий знак. Це означає, що фрукт перемерз або підгнив. Тому обирати потрібно тільки тверді плоди.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які небезпечні хвороби лікує гранат. Ми також називали п'ять причин з'їсти гранат просто зараз.