Як смачно приготувати скумбрію: три прості рецепти

13 лютого 2020, 12:30
Рецепти запеченої скумбрії з фото

Запечена скумбрія в духовці

Скумбрія в духовці – страва дуже смачна і неймовірно корисна. М'яке і трохи жирне філе цієї морської риби багато кислотами Омега-3, вітамінами B12 і D, а також фосфором, калієм, магнієм, фтором, цинком і йодом. Ділимося перевіреними рецептами, за якими можна смачно запекти скумбрію .

Дивіться відео, як приготувати скумбрію на мангалі:

Реклама

Читайте також:

Скумбрія, запечена в рукаві з овочами

Скумбрія з овочами в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 2 скумбрії
  • 3-4 картоплини
  • 1 цибулина
  • Морква
  • Рослинна олія
  • 1 пучок петрушки
  • 1 пучок кропу
  • Трави сушені
  • Перець
  • Сіль

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Тушки риби промити і обсушити. Зробити бічні надрізи. Натерти сіллю, сухими травами і перцем. Вставити в надрізи скибочки цибулі.
  2. Картоплю і моркву почистити, порізати шматочками. Приправити травами і перцем, посолити і додати дві столові ложки рослинної олії.
  3. Викласти рибу в рукав з овочами. Дати постояти годину.
  4. Запекти в духовці 30 хвилин при температурі 200 °С.
  5. Викласти рибу на блюдо, прикрасити зеленню і скибочками лимона.

Скумбрія гриль з лимоном і травами

Скумбрія на грилі

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 500-600 г тушка скумбрії
  • 1 лимон
  • Кілька гілочок свіжого чебрецю і розмарину
  • Морська сіль
  • Мелений чорний перець
  • Рожевий перець
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Рибу почистити і ретельно вимити. Видалити голову. Натерти тушку сіллю, травами і перцем.
  2. Лимон розрізати на кружечки. Кілька шматочків вкласти всередину тушки.
  3. Форму для запікання застелити фольгою, полити оливковою олією.
  4. Укласти рибу в форму, на спинку викласти кружечки лимона. Навколо риби розкласти шматочки лимона, що залишилися. Посипати сіллю, спеціями і травами. Рясно полити оливковою олією.
  5. Запікати під грилем протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору. При цьому уважно стежте, щоб риба не пересохла і шкірка не присмажилася до бульбашок. За необхідності поливати оливковою олією і соком, що виділився.

Запечена скумбрія з яблучною мостардою від Григорія Германа

Скумбрія з яблучною мостардою

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 1 кисле яблуко
  • 1 лимон
  • 100 г журавлини або брусниці
  • 300 г цукру
  • 100 мл білого вина
  • 4 ст.л. гірчичного порошку

Спосіб приготування:

  1. Яблуко нарізати часточками. Кожну часточку розрубати поперек на фрагменти, товщиною в 1 мм.
  2. Лимон нарізати часточками, разом з шкіркою, і потім на трикутники.
  3. Воду налити в каструлю, поставити на вогонь. Коли закипить – засипати цукор.
  4. Коли цукор розчиниться – вилити вино і випарувати п'ять хвилин. Додати гірчичний порошок.
  5. Засипати в сироп фрукти і журавлину. Зменшити вогонь до малого і дати побулькати 20 хвилин.
  6. Зняти сироп з фруктами з вогню, дати охолонути. Коли охолоне, поставити знову на малий вогонь і уварити на третину.
  7. Залити в стерилізовані банки і закатати.
  8. У черевце скумбрії вкласти часточки лимона і запекти до готовності. Подавати разом з приготовленим соусом.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти скумбрію у виноградному листі . "Сьогодні" також ділилися рецептом паштету з скумбрії .