Як смачно приготувати м'ясо: вісім корисних порад

14 грудня 2017, 16:52
Далеко не всі знають, як готувати м'ясо, щоб воно зберегло свою соковитість

Як зробити м'ясо смачним і ніжним Фото: topntp26/Freepik

Ці маленькі хитрощі допоможуть зробити м'ясні страви апетитнішими і смачнішими.

1. Розморожуйте м'ясо повільно, на повітрі, а не в воді.

Реклама

2. М'ясо, призначене для зберігання, не можна мити, інакше воно швидко зіпсується.

3. М'ясо буде тушкуватися значно краще, якщо додати в соус томатне пюре, гранатовий сік або лимонну кислоту.

4. Щоб м'ясо не пригоріло і не стало сухим, поставте в духовку невелику посудину з водою – пар від води охоронить м'ясо від пригорання і висихання.

Реклама

5. М'ясо буде ніжніше, якщо його за годину до смаження змастити гірчицею.

6. Готовність м'яса визначають, проколюючи вилкою і натискаючи на нього: якщо при цьому виділяється червоний сік, значить, м'ясо ще не готове; якщо сік світлий, то м'ясо готове до вживання.

7. Коли ви запікаєте м'ясо в духовці, через кожні 10-15 хвилин поливайте його соком, який утворився в процесі приготування. Якщо соку мало, можна додати трохи бульйону або води.

Реклама

8. До смаженого натуральному м'яса краще подавати не соус, а м'ясний сік, отриманий при смаженні.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, як правильно запектикачку в духовці. Також ми ділились рецептом пасти карбонара від Джеймі Олівера.

Дивіться відео, як зробити молоток для відбиття м'яса своїми руками: