Як зварити смачний борщ з м'ясом і чорносливом

30 червня 2020, 18:15
Борщ з чорносливом виходить незвичайним і дуже ароматним

Борщ з яловичиною і чорносливом

Борщ – одна з найвідоміших страв української кухні . Головним інгредієнтом борщу є буряк, який надає йому інтенсивний червоний колір. Інші традиційні продукти – картопля, морква, капуста, цибуля і м'ясо. Щоб зробити борщ ароматніше, ми радимо додати трохи чорносливу.

Борщ з м'ясом і чорносливом

Реклама

Борщ з яловичиною і чорносливом

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

Реклама
  • 91 ккал на 100 г

Складові:

  • 400 г яловичини на кістці
  • 1 склянка квасолі
  • 1 буряк
  • 2 шт. ріпчастої цибулі
  • 1 морква
  • 1 жменя чорносливу
  • 1 головка часнику
  • Спеції (хмелі-сунелі, кумін, перець чорний)
  • Сіль
  • 1 склянка томатного соку
  • 1/2 качана молодої капусти
  • Соняшникова олія – для смаження

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. М'ясо відварювати протягом 40 хвилин, потім додати квасолю і варити ще 40 хвилин.
  2. Одну очищену цибулину і очищений буряк цілими покласти в каструлю з м'ясом і варити до готовності буряка.
  3. Другу цибулину почистити, нарізати і обсмажувати на соняшниковій олії 5 хвилин. Морквину натерти на крупній тертці і обсмажувати разом з цибулею ще 5 хвилин.
  4. Дістати буряк, цибулю і м'ясо з бульйону. Буряк нарізати соломкою і додати до цибулі з морквою. Потім влити сюди ж томатний сік і тушкувати 10 хвилин. Перекласти в каструлю.
  5. Нашаткувати капусту, чорнослив нарізати шматочками, додати в борщ разом з цілими зубчиками часнику.
  6. Варити на невеликому вогні 5-15 хвилин.
  7. Подавати борщ зі сметаною і чорним хлібом.

Корисна порада

У засмажку можна додати один нарізаний болгарський перець.

Дивіться відео, як осучаснити традиційний борщ:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити пісний борщ з грибами . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом борщу з м'ясом в мультиварці .