Як зварити весняний крем-суп з черемші

15 квітня 2020, 13:58
Готуємо легкий суп з черемші і картоплі

Суп з черемши

Як пряність черемшу використовують у багатьох кухнях: китайській, корейській, європейській, середземноморській, кавказькій. Її яскравий смак зробить незвичним навіть пересічну страву, наприклад, омлет або бутерброд з сиром.

Ми пропонуємо приготувати легкий французький суп з черемшею, картоплею, вершками і білим вином. Таке блюдо неодмінно урізноманітнить ваше весняне меню.

Реклама

Суп-пюре з картоплею і черемшею

Суп з черемши

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 57 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 цибулина
  • 1 цибуля-порей
  • 3 середніх картоплини
  • Трохи соняшникової олії
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 л курячого бульйону
  • 1 лавровий лист
  • 150 мл густої сметани або вершків
  • 50 мл білого сухого вина
  • 100-150 г листя черемші (1 великий пучок)
  • Сіль і перець – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Наріжте цибулю і цибулю-порей. Картоплю поріжте кубиками.
  2. Розігрійте рослинну олію з вершковим маслом. Коли піна від вершкового масла осяде, додайте обидва види цибулі. Тушкуйте до м'якості.
  3. Додайте картоплю, лавровий лист і гарячий бульйон. Варіть до готовності картоплі.
  4. Коли картопля звариться, додайте вершки або сметану, вино і нарізану черемшу. Посоліть і поперчіть за смаком.
  5. Доведіть до кипіння і збийте все блендером.

Як подавати суп

Подавайте суп гарячим c грінками з багета і шматочками вареного яйця.

Дивіться відео, що можна приготувати з черемші:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити по-справжньому прозорий бульйон. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом пісного розсольнику з перловкою .