Як зварити суп лобіо з овочами і зеленню

28 липня 2020, 16:34
Рецепт супу з квасолею і овочами в грузинському стилі

Суп лобіо з квасолею

Лобіо з овочами і зеленню – грузинський рецепт приготування смачного супу з квасолі. Зазвичай лобіо готують по-іншому, без додавання овочів, але ця страва не менш смачна і поживна.

Квасолевий суп лобіо подається без сметани і без хліба. Замість хліба використовуються свіжі овочі – огірок, солодкий перець – нарізані уздовж довгими скибочками, і зелень (гілочки петрушки і кінзи).

Реклама

Суп лобіо

Суп лобіо з квасолею

Час приготування:

Реклама
  • 1,5-2 години

Калорійність:

  • 46 ккал на 100 г

Складові:

  • 2-3 жмені сухої білої або червоної квасолі
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 1 морква
  • 2-3 солодких перці
  • 1 помідор
  • По 3-4 гілочки кропу, петрушки і кінзи
  • 1 зубчик часнику
  • 0,5 ч.л. меленого перцю
  • 1 ч.л. солі
  • Вода
  • Рослинна олія
  • Сода – 1 чайна ложка без верху (для вимочування квасолі)

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Підготувати квасолю – промити, залити холодною водою. Додати чайну ложку соди (без верху), перемішати і вимочувати не менше 3-х годин. Сода розм'якшить квасолю і значно скоротить час варіння. Після вимочування квасолю ретельно промити.
  2. Поставити варитися бульйон з квасолі. Вимочену і ретельно промиту квасолю помістити в 3-літрову каструлю, налити холодної води на 3-5 см нижче краю каструлі, довести до кипіння, зняти піну і варити на повільному вогні 1-1,5 години.
  3. Підготувати овочі для засмажки. Цибулю очистити і нарізати дуже дрібними кубиками. Моркву очистити і нарізати тонкою соломкою. З солодкого перцю видалити насіння і нарізати тонкою соломкою. Помідор нарізати тонкою соломкою.
  4. Приготувати засмажку. На холодну суху сковороду налити олію приблизно на 2-3 мм вище дна. Гарненько розігріти на середньому вогні. Висипати цибулю, рівномірно розподіляючи по всій площі сковороди. Помішуючи, довести її до стану напівпрозорості і додати моркву. Перемішати, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 1-2 хвилини.
  5. Додати солодкий перець, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні, періодично помішуючи. Коли шматочки моркви і солодкого перцю будуть легко розламуватися краєм ложки, додати помідори, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на дуже повільному вогні хвилин 5-10, періодично помішуючи.
  6. Підготувати часник і зелень. Зелень – петрушку, кріп і кінзу – дрібно нарубати. Часник покришити ножем.
  7. Перевірити готовність квасолі – вона повинна легко роздавлюватися тильною стороною ложки об стінку каструлі.
  8. Додати засмажку, зелень, часник і мелений чорний перець, знову перемішати, накрити кришкою і дати покипіти 1-2 хвилини, після чого зняти каструлю з вогню.

Корисна порада

Щоб зробити суп густіше, частину квасолі можна розім'яти в пюре.

Дивіться відео, як зварити суп з сочевиці з беконом:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити суп із зеленою стручковою квасолею.