Як зварити найсмачнішу юшку з коропа на багатті

15 травня 2020, 15:04
Найкращий рецепт юшки для пікніка на дачі

Юшка з коропа: рецепт

Варити юшку на багатті можна практично з будь-якої риби. І все ж приготування цієї простої страви вимагає знання деяких секретів і хитрощів.

При варінні треба намагатися сильно не мішати юшку, щоб не ламати шматочки риби. Але кілька разів перемішати все-таки варто, щоб страва стала насиченішою за смаком. А щоб юшка була прозорішою, потрібно знімати пінку, яка утворюється при варінні.

Реклама

Простий рецепт юшки з коропа

Юшка з коропа: рецепт

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Калорійність:

  • 90 ккал на 100 г

Складові:

  • 600 г коропа
  • 2 л рибного бульйону
  • 3-4 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 помідор
  • 50 г вершкового масла
  • 1 корінь петрушки
  • Лавровий лист
  • Перець, зелень, сіль – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Рибу почистити, помити і розділити на філе. З рибних кісток, плавників, голів і хвостової частини зварити бульйон.
  2. Процідити бульйон, покласти картоплю, цибулю, корінь петрушки (попередньо все нарізати часточками). Варити протягом 20-25 хвилин.
  3. За 10-15 хвилин до готовності в киплячий бульйон опустити нарізане філе риби, а ще через кілька хвилин – очищений від шкірки і нарізаний помідор. Приправити до смаку.
  4. Наприкінці варіння до юшки додати вершкове масло.

Корисна порада

Щоб страва вийшла "з димком", в майже готовій юшці треба загасити тліючу головешку. Крім цього, до супу можна влити трохи горілки або перцівки.

Дивіться відео, як приготувати рибу на мангалі:

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом фірмової юшки від Олега Винника. Ми також писали, як зварити найсмачнішу юшку.