Як зварити найсмачнішу кашу з гарбуза: покроковий рецепт

4 жовтня 2019, 13:18
Як приготувати гарбузову кашу, щоб родина їла її з задоволенням, особливо діти

Кукурудзяна каша з гарбузом та ягодами

Сезон гарбуза в розпалі. Цей яскраво-помаранчевий овоч містить масу корисних речовин. Але не так просто вмовити дитину з'їсти гарбузову кашу. Що ж робити, якщо звичайна рисова каша з гарбузом на молоці дітям не подобається?

Реклама

Кукурудзяна каша з гарбузом та ягодами

Шеф-кухар Алік Бадретдінов розповів, як приготувати незвичайну кашу з гарбуза, яку їстиме навіть найвибагливіший гурман.

Рецепт найсмачнішої гарбузової каші

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 350 г кукурудзяної крупи
  • 500 г мускатною гарбуза
  • 70 г вершкового масла
  • 150 г кокосового молока
  • Сіль
  • 50 г цукру
  • 100 г сушеної журавлини або родзинок
  • Горіхи – за смаком
  • Ягоди – за сезоном

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Відваріть кукурудзяну крупу дрібного помелу.
  2. Тим часом наріжте кубиками гарбуз, додайте вершкове масло і поставте на 20 хвилин у розігріту до 180º С духовку.
  3. Подрібніть горіхи, запечений гарбуз потовчіть до отримання однорідної маси, додайте трохи кокосового молока, сіль і перець.
  4. Влийте залишки молока і нагрійте.
  5. Викладіть гарбузову кашу на тарілку, прикрасьте журавлиною, горішками і ягодами.

Секрети приготування гарбузової каші

  • Для смачної каші потрібен яскравий, рівномірно помаранчевий гарбуз без пошкоджень.
  • Спробуйте гарбузову м'якоть – вона повинна бути солодкою.
  • Гарбузову кашу можна приготувати на суміші молока і вершків.
  • Цукор в рецепті можна замінити медом або кленовим сиропом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом домашнього гарбузового пюре. Крім цього, "Сьогодні" розповідали, як спекти гарбузовий пиріг.