Томатний суп із булгуром і сочевицею – найкращий рецепт до Великого посту

22 березня 2021, 10:26
Його можна зварити як із томатною пастою, так і з помідорами

Фото: instagram.com/ekaterina.borovaja/

Великий піст у 2021 році розпочався 15 березня і триватиме до 1 травня. Цього періоду вірянам слід відмовитися від м'яса та м'ясних продуктів, птиці, яєць, молока й молочних продуктів, а також всіх страв, до складу яких входять ці інгредієнти.

Якщо ви хочете урізноманітнити своє пісне меню, приготуйте смачний томатний суп із булгуром і сочевицею. Він прекрасно зігріває і дарує тривале відчуття ситості.

Реклама

Шукайте найоригінальніший подарунок – скористайтеся варіантами з нашого березневого календаря свят.

Пісний томатний суп

Пісний томатний суп

Реклама

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 177 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 5 середніх помідорів або 10 ст. л. томатної пасти;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 солодкий болгарський перець;
  • 100 г червоної сочевиці;
  • 100 г булгуру;
  • 1 ч. л. солі з невеликою гіркою;
  • 1/2 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 2-3 ст. л. рафінованої олії;
  • свіжа зелень.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю і перець нарізати дрібними кубиками і пасерувати в олії до прозорості цибулі.
  2. Додати пюре з помідорів або томатну пасту і тушкувати, поки паста не змінить колір.
  3. Додати промиті сочевицю і булгур, влити 1,5-2 л води, посолити, поперчити, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 20 хвилин.
  4. Подавати готовий суп зі свіжою зеленню.

На замітку

Якщо ви використовуєте свіжі помідори, то з них потрібно зняти шкірку і перебити блендером. Щоб шкірка краще знімалася, зробіть на помідорах хрестоподібний надріз і помістіть їх в окріп на кілька хвилин.

З цього матеріалу дізнаєтеся, як харчуватися по днях тижня під час Великого посту.