Як зварити пісний суп із сушених грибів

21 грудня 2019, 12:45
Рецепт швидкого пісного супу з фото

Пісний суп з грибів

Різдвяний піст 2019 розпочався 28 листопада і закінчиться 6 січня. Протягом усього цього часу не можна їсти м'ясо, молоко і яйця.

Дивіться відео, як спекти пісні булочки:

Реклама

Ми розповімо, як зварити простий і смачний суп із сушених грибів з овочами. Для ситності в нього можна додати вермішель.

Читайте також:

Реклама

Пісний грибний суп

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 25 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 жменя сухих грибів
  • 1 середня цибулина
  • 1 середня морква
  • 3-4 картоплини
  • 1 ст.ложка борошна
  • 1 ч.ложка солі (або за смаком)
  • 1/2 ч.ложки чорного меленого перцю (або за смаком)
  • 2-3 столові ложки рафінованої олії
  • 1,5-2 л води

Спосіб приготування:

  1. Гриби в сухому вигляді розламати руками і подрібнити в кавомолці або міксері в порошок.
  2. У каструлю налити воду, всипати грибний порошок і поставити на вогонь.
  3. У сковорідці підсмажити на рослинному маслі нарізану дрібними кубиками цибулю і нашатковану на крупній тертці моркву, розсипати поверх овочів борошно і пасерувати кілька хвилин, помішуючи.
  4. Після закипання води покласти в каструлю пассеровку, нарізану кубиками картоплю, додати сіль і перець, знову довести до кипіння, зменшити вогонь до невеликого і варити до готовності 10-15 хвилин.

Як подавати суп

Пісний грибний суп можна їсти з чорним хлібом. У нього можна додати ложку соєвого сметани.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пісні котлети з квасолі з грибами . "Сьогодні" також ділилися рецептом вінегрету з маринованими грибами .