Як зварити пісний борщ з консервою

23 грудня 2019, 14:40
Рецепт пісного борщу з квасолею і кількою

Пісний борщ з квасолею і кількою

Різдвяний піст 2019 розпочався 28 листопада і триватиме до 6 січня. У цей час не можна їсти м'ясо, молоко і яйця.

Дивіться відео, як осучаснити традиційний український борщ:

Реклама

Приготуйте на обід пісний борщ з кількою в томаті. Він допоможе приємно урізноманітнити ваше меню. Головне – виберіть якісні консерви.

Читайте також:

Реклама

Пісний борщ з кількою в томаті

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

Реклама
  • 56 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 банка кільки в томатному соусі (бажано з квасолею)
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 3-4 картоплини
  • 1/4 капустини
  • 1 маленька буряк – за бажанням
  • 1 ст.л. томатної пасти або соусу
  • 1 лавровий лист
  • Сіль, перець, спеції – за смаком
  • Олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Картоплю нарізати кубиками, капусту нашаткувати, моркву і буряк натерти на крупній тертці, цибулю дрібно нарізати.
  2. Картоплю відварити протягом 10 хвилин, додати нашатковану капусту, лавровий лист, закрити кришкою і готувати на маленькому вогні.
  3. Тим часом приготувати овочі: на олії злегка обсмажити цибулю, моркву, додати буряк, влити томатну пасту, розведену в декількох ложках окропу.
  4. Посолити, приправити за смаком і тушкувати хвилин 7-10. Перекласти заправку в каструлю з картоплею і капустою, варити до повної готовності картоплі.
  5. В самому кінці перекласти в каструлю вміст консервів, перемішати і ще раз приправити.
  6. Готувати кілька хвилин, вимкнути, закрити кришкою і дати настоятися.

З чим подавати пісний борщ

Подавайте борщ разом із зеленню, чорним хлібом і часником. У тарілку можна додати ложку соєвого сметани.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити пісний борщ з грибами .