Різдвяний піст 2019-2020 розпочнеться 28 листопада і триватиме до 6 січня. В цей час церковний статут забороняє вживати продукти тваринного походження: м'ясо, молоко, яйця.
Дивіться відео, як осучаснити традиційний український борщ:
Якщо ви хочете урізноманітнити своє пісне меню, зваріть смачний борщ без м'яса з чорносливом. До нього можна подати веганську сметану з соєвого молока.
Пісний борщ: рецепт з чорносливом
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 39 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 200 г білокачанної капусти
- 200 г запеченого буряка
- 200 г чорносливу
- 50 г моркви
- 2 ст. л томатної пасти
- 100 г ріпчастої цибулі
- 300 г картоплі
- 30 г олії
- 1 ст. л. волоських горіхів на порцію
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Картоплю очистити, нарізати соломкою.
- Буряк, моркву очистити і нашаткувати на великій тертці.
- Ріпчасту цибулю дрібно нарізати.
- Подрібнені овочі пасерувати на рослинній олії 2 хвилини, додати томатну пасту і пасерувати ще 2 хвилини.
- Картоплю залити окропом і відварити до готовності.
- Потім додати пасеровані овочі і нашатковану капусту, посолити, довести до кипіння і готувати ще 5-10 хвилин.
- Чорнослив відварити окремо.
- При подачі до столу в кожну порцію борщу додати 5-6 штук чорносливу разом з відваром, а також дрібно нарізану зелень і мелені волоські горіхи.
Скільки варити чорнослив
Чорнослив вариться приблизно близько 45 хвилин на невеликому вогні. Якщо він кислий, можна додати трохи цукру в воду.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити пісний борщ з грибами. "Сьогодні" також ділилися рецептом пісного борщу в мультиварці.