Як зварити овочевий суп зі стручковою квасолею

27 травня 2020, 09:03
Рецепт апетитного супу з овочевим асорті

Суп із замороженою стручковою квасолею готують на м'ясному бульйоні з додаванням інших овочів. Він відмінно підходить для дитячого і дієтичного харчування.

Подавайте овочевий суп гарячим, за бажанням додавши ложку сметани і нарізану зелень.

Реклама

Суп із зеленою квасолею

Час приготування:

Реклама
  • 1.5 години

Калорійність:

  • 43 ккал на 100 г

Складові:

  • 150 г замороженої стручкової квасолі
  • 1 куряче стегенце
  • 150 г цвітної капусти (свіжої або замороженої)
  • 100 г замороженого зеленого горошку
  • 2-3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • перець, сіль, лавровий лист – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Покладіть куряче стегенце в каструлю, додайте 1 цілу очищену цибулину і залийте холодною водою. Поставте каструлю на плиту, доведіть воду до кипіння, зменшіть вогонь, видаліть піну і варіть бульйон 40 хвилин.
  2. Підготуйте овочі: очистіть і наріжте кубиками моркву і картоплю. Як тільки стегенце звариться, викладіть його на тарілку.
  3. Покладіть в каструлю овочі: моркву, картоплю, зелений горошок, цвітну капусту. Доведіть бульйон до кипіння і варіть 15 хвилин.
  4. Відокремте куряче м'ясо від кісток, подрібніть і покладіть в суп разом із замороженою квасолею. Додайте сіль, перець, пару листочків лавра.
  5. Доведіть до кипіння, поваріть 2 хвилини, зніміть з вогню, залиште настоятися впродовж 10 хвилин.

Корисна порада

В овочевий суп можна додати жменю качанчиків брюссельської капусти.

Дивіться відео, як приготувати морквяний суп з імбиром:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити квасолевий суп за 15 хвилин. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити вегетаріанське рагу з баклажанів і білої квасолі.