Як зварити легкий овочевий суп з яйцем

8 липня 2020, 16:56
Готуємо швидкий і дуже смачний суп з сезонних овочів

Літній суп з яйцем

Цей літній суп без м'яса – чудова альтернатива класичному зеленому борщу. Він готується за принципом "каші з сокири" – в каструлю йде будь-який достиглий в городі овоч. А смак – завжди незмінний: легкий, літній, безпрограшний.

Овочевий суп без м'яса

Реклама

Літній суп з яйцем

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 37 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 молоді картоплини
  • 3 солодких помідори
  • 100 г стручкової квасолі
  • 100 г стручкового горошку
  • 2 зубчики часнику
  • 4 ст.л. олії
  • 200 г рубаних томатів у власному соку
  • 1,5 л води або будь-якого бульйону
  • 1 лавровий лист
  • 2 зварених круто яйця
  • 4 гілочки петрушки і кропу
  • Сіль, перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Молоду картоплю добре помийте. Не очищаючи, наріжте невеликими кубиками. Помідори наріжте більшими кубиками. Квасолю і горошок розріжте поперек навпіл. Часник дрібно порубайте.
  2. Обсмажуйте картоплю в добре розігрітій глибокій кастрюлі на олії 4-5 хвилин. Додайте часник, консервовані та свіжі помідори, обсмажуйте всі разом ще 3-4 хвилини.
  3. Залийте овочі гарячим бульйоном або водою і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть 5 хвилин. Додайте горошок, квасолю і варіть 15 хвилин до готовності овочів. Наприкінці посоліть, поперчіть, додайте лавровий лист і зніміть з вогню.

Як подавати суп

Розлийте суп по тарілках, додайте в кожну по половинці вареного яйця і рубану зелень.

Дивіться відео, як зробити грибний суп:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити сирний суп-пюре з цвітною капустою і куркою. Кроме цього, ми розповідали, як приготувати суп із зеленого горошку.