Як зварити грецький курячий суп авголемоно

21 лютого 2020, 18:28
До складу цієї страви обов'язково входить лимон

Авголемоно: рецепт с фото

Авголемоно – кремовий лимонно-яєчний суп з грецької кухні, який, як правило, вариться на основі курячого бульйону . Це дуже смачне і ситне блюдо з приємною цитрусової кислинкою. Його можна готувати як взимку, так і влітку.

Читайте також:

Реклама

Суп зазвичай готують із цілих яєць, але бувають рецепти, де рекомендують окремо збивати жовтки від білків з лимонним соком і вводити їх в бульйон окремо.

Авголемоно: рецепт супу

Авголемоно: рецепт с фото

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 192 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 1,2 л курячого бульйону
  • 4 яйця
  • 2 ч. л. крохмалю
  • 2 ст. л. води
  • 1 куряча грудка
  • 300 г довгого рису
  • Сік і цедра двох лимонів
  • Петрушка – кілька гілочок
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відварити або запекти курячу грудку, остудити і нарізати невеликими шматками.
  2. Рис залити 450 мл води або бульйону, посолити, накрити кришкою і поставити на середній вогонь. Як тільки вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варити ще вісім хвилин. Зніміть з вогню і добре перемішайте.
  3. У глибоку миску додайте сирі яйця, цедру і сік лимонів, крохмаль і сіль за смаком. Збийте до однорідності. Продовжуючи збивати, влити до яєць порціями половину киплячого бульйону.
  4. Яєчну масу влити до решти бульйону в каструлі, проціджуючи через сито, щоб видалити цедру.
  5. Поставити суп на середній вогонь і варити до загустіння, постійно помішуючи. Не кип'ятити, щоб жовтки не згорнулися.
  6. Зняти суп з вогню і подавати гарячим, з невеликою кількістю м'яса курки, рису, свіжої цедри і дрібно нарізаної петрушки, щедро приправляючи кожну порцію свіжомеленим чорним перцем.

Корисні поради

  • Курятину для супу можна відварити в бульйоні, на якому потім будемо готувати суп. А можна замінити шматочками запеченої курки, що залишилася від вечері.
  • Замість рису в суп можна додати пасту орзо у вигляді дрібних рисинок.

Дивіться відео, як приготувати суп з запеченого гарбуза:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом цибулевого супу . "Сьогодні" також писали, як зварити квасолевий суп за 15 хвилин .