Як впоратися з похміллям: три варіанти обіду після новорічної вечірки

1 січня 2018, 07:01
Похмільне меню після 31-го січня

Що допоможе при похміллі Фото: freepik.com

Новорічні свята – час застілля, вечірок з шампанським і, на жаль, болісного похмілля. 1 січня можна по праву назвати найпохмільнішим днем в році. Методи боротьби з неприємними симптомами у всіх різні. Ми пропонуємо вам кілька варіантів детокс-обіду після веселого Нового року.

За словами дієтолога Аманди Гамільтон, дійсно існують певні продукти, які допомагають вилікувати похмілля. Серед них:

Реклама
  • кокосова вода
  • грецький йогурт
  • овес
  • арахісова паста
  • суп
  • лосось
  • авокадо
  • яйця
  • помідори
  • смажений хліб

Якщо ви не можете дивитися на їжу, випийте легкий смузі на кокосової воді з бананом і шпинатом, щоб зволожити організм і заповнити втрачені електроліти. Почати лікування похмілля зі смузі або соків – хороша ідея. Молоко, фрукти і вода живлять організм, що дуже важливо при похміллі. Спробуйте приготувати, наприклад, такі смузі:

Малиново-мигдальний. Малина багата на вітамін С.

Зелений. Зелені смузі мають відмінний смак і стимулюють імунну систему. Додайте авокадо з високим вмістом вітаміну С і вітаміну B6, що насичує енергією.

Реклама

Бананово-мигдальний. Простий в приготуванні і злегка солодкий коктейль багатий калієм, який втрачається під час зневоднення.

Лаймово-імбирний на кокосовому молоці. Імбир допомагає при головному болі, оскільки він є природним протизапальним засобом і полегшує нудоту.

На основі зеленого чаю. Подібно зеленому смузі, в коктейль додають шпинат і фрукти, але в якості основи вибирають зелений чай. Крім поживних речовин, які ви додаєте з зеленню і фруктами, зелений чай містить невелику кількість кофеїну, який м'яко підбадьорить вас.

Реклама

Чорничний з авокадо. Цей коктейль містить невелику кількість імбиру, який допомагає полегшити нудоту, а також авокадо і морквяний сік. Морква покращує імунітет, а вітамін А допомагає при детоксикації.

Три варіанти обіду після новорічної вечірки

Маффіни зі шпинатом, копченим лососем і яйцем

Фото: benzoix / Freepik

Такий обід стане справжнім детоксованим ударом. Шпинат наситить ваш організм фолієвою кислотою і вітаміном С, в той час як лосось додасть енергії за допомогою вітаміну В6 і В12.

Складові:

  • 1 столова ложка білого винного оцту
  • 4 свіжих яйця
  • 300 г шпинату
  • 25 г масла для смаження
  • 4 половинки маффінів
  • 4 довгих скибочки копченого лосося хорошої якості

Для голландського соусу:

  • 2 яєчних жовтки
  • 140 г масла, топленого
  • сік ½ лимона
  • Щіпка кайенського перцю

Спосіб приготування:

  1. Щоб приготувати голландський соус, розмістіть велику миску над каструлею гарячої води і збийте в мисці яєчні жовтки з двома столовими ложками гарячої води. Поступово додавайте топлене масло до утворення однорідної маси. Додайте лимонний сік і приправте кайенським перцем і сіллю за смаком, потім відкладіть в сторону.
  2. У неглибокій каструлі нагрійте воду з оцтом. Коли вода почне кипіти, додайте солі, а потім занурте туди яйця на дві хвилини. Дістаньте яйця і остудіть в холодній воді.
  3. Обсмажте шпинат в маслі, а потім промокніть його від жиру і приправте.
  4. Підсмажте мафіни до хрусткої скоринки. Змастіть маффіни невеликою кількістю масла, потім на дві половинки покладіть лосось. По краях покладіть шпинат, а в середину яйце. Покладіть чверть ложки соусу на кожне яйце, і накрийте другою половинкою маффіна. Готово.

Морквяно-картопляний суп з каррі

Фото: pixabay.com

Суп ідеально підходить для похмілля, особливо якщо у вас поганий апетит. Детокс-рецепт крем-супу містить морква, часник, імбир і цибулю-порей, які заповнять вітамінний дефіцит після новорічної вечірки.

Складові:

  • 2 столові ложки кокосового масла
  • 1 велика цибуля-порей, тонко нарізана
  • 650 г моркви, очищеної та нарізаної кубиками
  • 3 зубчики часнику, подрібненого
  • 1 чайна ложка морської солі
  • 1 столова ложка порошку каррі
  • 1 чайна ложка свіжого імбиру, тертого
  • Щіпка кайенського перцю
  • 1 солодка картопля, очищена і нарізана
  • 2 чашки кокосового молока
  • 2 чашки курячого бульйону
  • Подрібнена цибуля для гарніру

Спосіб приготування:

  1. У великій сковороді розтопіть кокосове масло (його можна замінити рослинною олією). Додайте цибулю-порей і моркву, часто помішуючи. Готуйте, поки цибуля-порей не стане м'якою, а морква – ароматною, близько 10 хвилин.
  2. Додайте часник, сіль, порошок каррі, імбир і кайенський перець, перемішайте протягом 2 – 3 хвилин. Потім додайте солодку картоплю, кокосове молоко і курячий бульйон. Перелийте суп в каструлю і варіть 45 хвилин або поки морква не стане м'якою, а солодка картопля не приготується.
  3. Дайте супу трохи охолонути. За допомогою погружного блендера приготуйте крем-суп. Прикрасьте часником і червоним перцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Омлет зі шпинатом і козячим сиром

Фото: freepik.com

Ще один смачний спосіб детоксикації за допомогою шпинату. Для приготування цього омлету знадобиться всього п'ять інгредієнтів. Білок допоможе впоратися з неприємними наслідками алкоголю, а козячий сир – хороше джерело вітаміну А, підвищує імунітет.

Складові:

  • 2 яйця, добре збитих
  • шпинат
  • Кілька столових ложок козячого сиру
  • Сіль і перець
  • Шматочок масла для приготування

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте масло у великій сковороді на середньому вогні. Додайте збиті яйця і рівномірно розподіліть їх по сковороді.
  2. Посипте зверху шпинатом, козячим сиром і злегка приправити сіллю і перцем. Коли омлет буде готовий, згорніть його навпіл і перекладіть на тарілку.

Нагадаємо, раніше вчені розповіли, які продукти допоможуть уникнути похмілля. Також вони повідомили, чому деякі люди червоніють від алкоголю.

Дивіться відео, як приготувати колумбійський сніданок: