Японські панкейки
Японські оладки, або хоткейки, схожі на маленькі суфле: дуже ніжні всередині та хрусткі зовні. Щоб млинці вийшли повітряними, в тісто додають добре збиті білки .
Дивіться відео, як приготувати різнокольорові млинці:
У рецептах можна часто зустріти рикотту, маскарпоне і навіть японський майонез. Оладки печуть на сковороді, іноді в кулінарних кільцях, накриваючи кришкою.
Читайте також:
Японські млинці хоткейк
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 222 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 яєчних жовтки
- 1 чайна ложка розпушувача
- 2 столові ложки цукру
- 1 столова ложка рослинної олії
- 1 щіпка солі
- 1/2 чайної ложки ванільною есенції
- 3 столові ложки молока
- 1/2 чашки борошна
- 1 столова ложка цукру
- 2 яєчних білка
- Трохи масла, щоб змастити сковороду
Спосіб приготування:
- Спочатку розділіть яйця на жовтки і білки, помістіть в дві великі миски.
- Додайте до жовтків молоко, цукор, щіпку солі, ванільну есенцію і олію, перемішайте.
- Потім просійте борошно і розпушувач на яєчну суміш, все добре перемішайте, поки маса не стане однорідною, без великих грудочок, і відставте в сторону.
- Тепер за допомогою електричного міксера почніть збивати яєчні білки на середній швидкості. Приблизно через дві хвилини, коли яєчні білки почнуть густіти, додайте до них столову ложку цукру і збивайте їх на середній швидкості ще дві-три хвилини або поки не утворюються жорсткі піки.
- Додайте яєчні білки в тісто для млинців в три прийоми і акуратно перемішайте, стежачи за тим, щоб не зруйнувати бульбашки повітря.
- Розігрійте антипригарну сковороду на слабкому вогні і змастіть каструлю невеликою кількістю масла. Спочатку налийте дві-три ложки рідкого тесту, потім почекайте дві хвилини і додайте ще одну ложку. Тепер накрийте кришкою і готуйте протягом п'яти хвилин, поки центр млинчика не стане злегка тремтіти, потім за допомогою лопатки обережно переверніть його.
- Накрийте і готуйте ще п'ять хвилин на цій стороні. Таким же чином зробіть інші млинці.
Як подавати хоткейки
Посипте їх цукровою пудрою і подавайте з улюбленими фруктами, сиропом, збитими вершками або морозивом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом найсмачніших бананових оладок на кефірі .