Як зробити смачний ягідний сорбет з малини і чорниці

8 серпня 2020, 11:18
Рецепт літнього десерту, що освіжає

Як приготувати сорбет у домашніх умовах

Ягідний сорбет – приголомшливий літній десерт. Приготований з малини, чорниці, свіжовичавленого лимонного соку, цукрової пудри і солі, він напевно стане хітом у вашому домі. Ви можете зберегти цей рецепт для особливих випадків, таких як вечірка на свіжому повітрі, день народження або побачення.

До речі, малина сповнена антиоксидантів і підвищує імунітет, а чорниця багата на вітамін С і клітковину. Спробуйте цей дивовижний рецепт і насолоджуйтеся корисним десертом разом родиною та близькими!

Реклама

Сорбет з чорницею і малиною

Як приготувати сорбет у домашніх умовах

Час приготування:

Реклама
  • 15 хвилин + час на охолодження

Калорійність:

  • 140 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 чашки чорниці
  • 4 столові ложки лимонного соку
  • 2 1/2 чашки цукрової пудри
  • 2 чашки малини
  • 2 щіпки солі
  • 2 гілочки м'яти (тільки листя)

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Малину і чорницю вимити під струменем холодної води.
  2. Поставити каструлю на середній вогонь і додати цукрову пудру разом з водою, довести до кипіння і готувати, поки цукор не розчиниться.
  3. Додати лимонний сік і сіль і варити ще 3 хвилини на середньому вогні. Остудити, перелити сироп в чашу блендера і додати ягоди. Збити до отримання однорідної суміші.
  4. Процідити суміш у велику миску і дати постояти протягом 10-12 хвилин.
  5. Потім перекласти суміш в контейнер і закрити кришкою. Поставити в в морозилку на 8-10 годин, розминаючи виделкою або збиваючи міксером через кожну годину-дві, щоб розбити кристалики льоду.

Як подавати ягідний сорбет

Дістати з морозилки, дати трохи відтанути. Ложкою сформувати кульки і подавати сорбет, прикрасивши листочками м'яти.

Дивіться відео, як вибрати смачне фруктове морозиво:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фруктовий лід "Космополітен" і ділилися рецептами смачного домашнього морозива.