Як зробити смачний торт "Наполеон" без випічки

10 квітня 2020, 15:09
Рецепт "Наполеона" з печива

Торт "Наполеон" без випічки

Торт Наполеон" – один з найпопулярніших і улюблених десертів. Але приготування коржів для нього – досить тривалий і трудомісткий процес.

Тому ми пропонуємо зробити "Наполеон" з готового листкового печива. Такий торт потрібно буде поставити на ніч у холодильник – там він повністю просочиться і буде ніжним і смачним.

Реклама

Торт "Наполеон" з печива

Торт "Наполеон" без випічки

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин + час для просочення

Калорійність:

  • 272 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 600 г солодкого листкового печива, наприклад, "Вушка"

Для заварного крему:

Реклама
  • 2 яйця
  • 1/2 склянки цукру (125 г)
  • 1 ч.л. ванілі
  • 4 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 800 мл теплого молока
  • 80 г вершкового масла

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Приготувати заварний крем. У каструлі розтерти яйця з цукром за допомогою віночка. Додати ваніль.
  2. Продовжуючи збивати віночком, поступово додати борошно і крохмаль.
  3. Поставити на невеликий вогонь, і поступово влити молоко. Варити, безперервно помішуючи масу за допомогою віночка, до загусання. Це займе приблизно 5 хвилин.
  4. Зняти з вогню, додати масло, перемішати.
  5. Крем накрити харчовою плівкою "в контакт" до охолодження.
  6. Зібрати торт. Зняти дно з рознімної форми, краї форми покрити харчовою плівкою.
  7. Форму поставити на блюдо, на дно викласти шар печива. Печиво можна ламати на шматочки, якщо буде потрібно заповнити вільний простір. Покрити кремом.
  8. Чергувати шари печива і крему. Верхній шар змастити заварним кремом, а потім посипати крихтою від печива.
  9. Поставити торт в холодильник на ніч, щоб він просочився.

Як прикрасити десерт

Зняти краї форми, прибрати плівку з торта і посипати краї крихтою від печива. Верх можна за бажанням прикрасити свіжими ягодами або фруктами.

Дивіться відео, як зробити сметанник без випічки:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт "Наполеон" на сковороді .