Торт "Наполеон" без випічки
Торт Наполеон" – один з найпопулярніших і улюблених десертів. Але приготування коржів для нього – досить тривалий і трудомісткий процес.
Тому ми пропонуємо зробити "Наполеон" з готового листкового печива. Такий торт потрібно буде поставити на ніч у холодильник – там він повністю просочиться і буде ніжним і смачним.
Торт "Наполеон" з печива
Торт "Наполеон" без випічки
Час приготування:
- 30 хвилин + час для просочення
Калорійність:
- 272 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 600 г солодкого листкового печива, наприклад, "Вушка"
Для заварного крему:
- 2 яйця
- 1/2 склянки цукру (125 г)
- 1 ч.л. ванілі
- 4 ст.л. борошна
- 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
- 800 мл теплого молока
- 80 г вершкового масла
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Приготувати заварний крем. У каструлі розтерти яйця з цукром за допомогою віночка. Додати ваніль.
- Продовжуючи збивати віночком, поступово додати борошно і крохмаль.
- Поставити на невеликий вогонь, і поступово влити молоко. Варити, безперервно помішуючи масу за допомогою віночка, до загусання. Це займе приблизно 5 хвилин.
- Зняти з вогню, додати масло, перемішати.
- Крем накрити харчовою плівкою "в контакт" до охолодження.
- Зібрати торт. Зняти дно з рознімної форми, краї форми покрити харчовою плівкою.
- Форму поставити на блюдо, на дно викласти шар печива. Печиво можна ламати на шматочки, якщо буде потрібно заповнити вільний простір. Покрити кремом.
- Чергувати шари печива і крему. Верхній шар змастити заварним кремом, а потім посипати крихтою від печива.
- Поставити торт в холодильник на ніч, щоб він просочився.
Як прикрасити десерт
Зняти краї форми, прибрати плівку з торта і посипати краї крихтою від печива. Верх можна за бажанням прикрасити свіжими ягодами або фруктами.
Дивіться відео, як зробити сметанник без випічки:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт "Наполеон" на сковороді .