Соковитий шашлик зі свинини в духовці – швидкий і простий рецепт

27 травня 2021, 16:48
Перед приготуванням м'ясо рекомендується традиційно замаринувати

Шашлик зі свинини з овочами

Якщо терміново захотілося шашлику, а до вихідних ще не скоро, його можна приготувати вдома. Хіба що не буде особливого антуражу пікніка, а так – домашній шашлик з духовки може бути нічим не гірше. Головне – вибрати якісне м'ясо і замаринувати його. Наприклад, свинина в маринаді зі сметани, прянощів і зелені, виходить дуже ніжною і соковитою. Також можна додати рідкий дим для ідеального смаку. Отже, як приготувати шашлик удома – читаємо нижче.

У календарі свят травня шукайте найоригінальніші ідеї для подарунків.

Реклама

Шашлик зі свинини в духовці

Інгредієнти

  • 1 кг м'якоті свинини
  • 1 ст. л. сметани
  • 2 ч. л. хмелі-сунелі
  • 1,5 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Кілька гілочок кропу і петрушки

Спосіб приготування

Реклама
  1. Свинину наріжте досить великими шматочками.
  2. Перекладіть м'ясо в глибокий посуд і додайте туди сіль, чорний мелений перець, хмелі-сунелі, сметану і вичавіть лимонний сік. Додайте мед і дрібно посічену зелень.
  3. Перемішайте і залиште маринуватися приблизно на 1 годину.
  4. Змастіть форму для запікання олією і викладіть в неї замариноване м'ясо. Поставте форму в духовку і запікайте близько 1 години за температури 180 градусів у режимі конвекції.
  5. Потім переверніть м'ясо і запікайте ще кілька хвилин до утворення рум'яної скоринки.
  6. Подавайте шашлик зі свинини разом з улюбленими соусами.

Тут знайдете 5 рецептів маринаду для найсмачнішого шашлику.