Як зробити смачну буженину на Великдень: три святкових рецепта

16 квітня 2020, 18:47
Готуємо домашню буженину в духовці

Добре розморозьте м'ясо перед тим, як запікати

Буженина – один із найкращих м'ясних делікатесів. Для приготування цієї пасхального страви знадобиться корейка без кісточки.

Запечене м'ясо добре як в гарячому, так і в холодному вигляді. Його можна подавати разом з гарніром, соусами або робити з ним бутерброди.

Реклама

Буженина зі свинини з часником

Буженина в духовці

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

Реклама
  • 1.5 кг свинини (окіст, карбонад)
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 2 лаврові листки

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. М'ясо вимити, обсушити, нашпигувати часником, натерти з усіх боків сіллю і перцем.
  2. На лист фольги покласти лавровий лист, зверху викласти м'ясо (жиром вгору), добре загорнути.
  3. Викласти м'ясо у фользі в форму для запікання, поставити в розігріту до 180 ° С духовку і запікати приблизно 1.5 години.
  4. Потім збільшити температуру до 200-225 ° С, вийняти м'ясо, обережно і акуратно відкрити фольгу.
  5. Полити м'ясо соком, що виділився, і запікати ще 10-15 хвилин.
  6. Вийняти готове м'ясо з духовки, прикрити знову фольгою і дати постояти 10-15 хвилин.

Дивіться відео, як приготувати буженину з яблуками:

Реклама

Буженина зі свинини в фользі

Буженина зі свинини в духовці

Час приготування:

  • 1.5 години + час на маринування

Інгредієнти:

  • 1 кг м'якоті свинини
  • 1 л води
  • 2 ст. л. крупної солі
  • 5 зубчиків часнику
  • 2-3 шт. лаврового листа
  • 1 ч. л. перцю горошком
  • 1 ч. л. насіння кропу і коріандру
  • По 1 ч. л. чабера і орегано або сушеного базиліка
  • 1 шт. гіркого стручкового перцю
  • 1 ч. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. паприки

Спосіб приготування:

  1. У посуд для маринування покласти сіль, роздавлений часник, лавровий лист, перець горошком, стручковий перець, насіння кропу і / або коріандру, чабер, орегано. Влити воду, перемішати, поки сіль не розчиниться.
  2. М'ясо помити і покласти в маринад, поставити в холодильник маринуватися на добу.
  3. Змішати томатну пасту, рослинну олію і паприку. Цією сумішшю змастити свинину, загорнути у фольгу і запікати при 180-200 ° С близько 1-1,5 години. При проколі з готового м'яса буде виділятися прозорий сік.
  4. За 10 хвилин до готовності розкрити фольгу, щоб м'ясо підрум'янилося. Час від часу поливати соком.

Буженина на Великдень з гірчицею і медом

Запечене м'ясо на Великодень

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 700-800 г свинячої шийки (м'ясо не повинно бути парним або замороженим)
  • 1 ст. ложка гірчиці (бажано зернистої або з червоним перцем)
  • 1 ст. ложка рідкого меду
  • 3-4 зубчики часнику
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. М'ясо ретельно промити і обсушити за допомогою паперових рушників.
  2. Гірчицю змішати з медом до однорідності.
  3. Нашпигувати свинину часником, посолити і ретельно обмазати гірчично-медовою сумішшю. Залишити маринуватися на 2-3 години в прохолодному місці.
  4. Нагріти духовку до 220 °С.
  5. М'ясо скрутити і щільно обв'язати шпагатом Завернути в фольгу, укласти в форму і поставити в духовку на 40-45 хвилин.
  6. Акуратно зняти фольгу, полити соком і поставити в духовку ще на 15-20 хвилин до утворення рум'яної скоринки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом буженини з розмарином . Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати буженину з часником і морковою