Як зробити вітамінне пюре з фейхоа

6 листопада 2019, 09:00
Рецепт сирого варення з фейхоа з лаймом і м'ятою

Варення з фейхоа

Фейхоа – справжнє джерело корисних речовин. За вмістом йоду цей екзотичний зелений фрукт навіть може конкурувати з морепродуктами. До того ж, смак фейхоа – це незвичайний мікс суниці, ананаса і ківі.

Дивіться відео, як зробити незвичайне домашнє варення:

Реклама

Ми радимо зробити з фейхоа вітамінне пюре з додаванням лайма і м'яти за рецептом Даші Малахової. Його можна їсти просто так або використовувати як доповнення до млинців, сирників і навіть пана-коти.

Читайте також:

Реклама

Пюре з фейхоа через м'ясорубку

Час приготування:

  • 20 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 192 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 400 г фейхоа
  • 300 г цукру
  • 1 лайм
  • Свіжа м'ята

Спосіб приготування:

  1. Фейхоа помийте і обсушіть.
  2. Розріжте і пропустіть через м'ясорубку разом з лаймом і гілочками м'яти.
  3. Додайте цукор, перемішайте і перекладіть в стерилізовані банки.
  4. Зберігайте в холодильнику не більше двох місяців.

Як правильно їсти фейхоа

Фейхоа їдять переважно в свіжому вигляді: додають в салати, протирають з цукром. При цьому шкірку можна не зчищати, так зберігається більше вітамінів, хоча вона надає терпкий смак. З фейхоа готують желе, джеми, компоти, пастилу.

Але з зеленого фрукта можна приготувати не тільки солодощі. Салат з нього з буряком, волоськими горіхами, заправлений рослинною олією, сподобається тим, хто не бажає набирати зайві кілограми. Калорійність фейхоа – 55 ккал на 100 г.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про користь і шкоду фейхоа.