Як зробити Віденський сирник: рецепт повітряного домашнього десерту

12 червня 2020, 13:17
Віденський сирник готується з сиру і покривається сметанним кремом

Віденський сирник

Віденський сирник – це ніжний і повітряний сирний десерт, який чимось нагадує чізкейк без тіста . На відміну від класичного Львівського сирника , він покривається не шоколадною глазур'ю, а сметанним кремом. А замість родзинок в сирну масу додається дрібно натерта лимонна цедра.

Готовий десерт можна прикрасити свіжими літніми ягодами: полуницею, малиною, чорницею або ожиною.

Реклама

Віденський сирник

Віденський сирник

Час приготування:

Реклама
  • 2 години + час на охолодження

Калорійність:

  • 225 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг сиру
  • 100 г вершкового масла
  • 190 г цукру
  • Ванільний цукор
  • 5 курячих яєць
  • 25 г крохмалю
  • Цедра одного лимона

Читайте також:

Реклама

Для прикрас:

  • 250 г жирної сметани від 30%
  • 30 г цукрової пудри
  • Ванілін

Дивіться відео, як вибрати якісний сир:

Спосіб приготування:

  1. Дно форми діаметром 20 см застелити пергаментним папером.
  2. У миску покласти сир і перебити блендером. Також сир можна перетерти через сито.
  3. В іншу миску покласти розм'якшене вершкове масло, додати цукор і ванільний цукор. Все збити блендером до однорідної маси. потім по одному ввести курячі яйця, після кожного додавання все ретельно збити міксером. Потім частинами ввести сир, постійно перемішуючи масу.
  4. У готову суміш ввести крохмаль і збивати ще трохи міксером. Потім додати лимонну цедру, перемішати і вилити тісто у форму.
  5. Відправити в духовку, розігріту до 160 ºС і випікати протягом 60 хвилин.
  6. Потім духовку вимкнути, злегка прочинити її і залишити сирник в духовці ще на 30 хвилин. Потім акуратно дістати його з форми і перекласти на тарілку.
  7. Готовий сирник прибрати в холодильник на 6-8 годин.
  8. У сметану додати цукрову пудру і ванілін. Все збити міксером. Крем перекласти в кондитерський мішок і прикрасити приготовлений десерт, а потім подати до столу.

Корисна порада

Якщо вам не вдалося знайти достатньо жирну сметану, додайте в крем пакетик згущувача для вершків.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити Львівський сирник за рецептом Дарії Цвєк.