Як зробити томатний соус для піци з базиліком

22 листопада 2019, 17:35
Рецепт смачного соусу для піци з прянощами

Томатний соус для піци: рецепт

Гарне тісто для піци – це тільки половина успіху. Важливо, щоб і соус, і начинка теж були смачними.

Дивіться відео, як приготувати домашню піцу за рецептом Олексія Суханова:

Реклама

Ми рекомендуємо зробити домашній соус для піци з томатної пасти. Завдяки додаванню прянощів він виходить дуже ароматним.

Читайте також:

Реклама

Томатний соус для піци з базиліком

Час приготування:

  • 15 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 136 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Вода – 120 мл
  • Томатна паста – 4-5 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1/2 ч. Л.
  • Сушений базилік – 1/2 ч. Л.
  • Паприка – 1/4 ч. Л.
  • Сушений часник – 1/4 ч. Л.

Спосіб приготування:

  1. У миску викласти томатну пасту.
  2. Додати сіль і цукор, потім паприку, сухий часник і базилік.
  3. Влити воду і добре перемішати.
  4. Перелити в сотейник і готувати на слабкому вогні 10-12 хвилин.
  5. Перелити в стерилізовані банки з кришкою і остудити.

Як зберігати домашній соус для піци

Готовий томатний соус для піци зберігати в холодильнику не більше тижня.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати турецьку піцу піде . "Сьогодні" також писали, як приготувати тісто для піци в хлібопічці .