Сирне суфле
Суфле – це ніжна страва французької кухні . Його основа – добре збиті курячі яйця. Суфле може бути як десертом, так і закускою.
Дивіться відео, як вибрати сир з пліснявою:
Ми розповімо, як приготувати несолодке сирне суфле на основі соусу бешамель .
Сирне суфле в духовці
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 189 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 50 г тертого сиру
- 50 г вершкового масла
- 20 г борошна
- 2 яйця
- 150 мл цільного молока або вершків
- 1 щіпка мускатного горіха
- Сіль, перець
Для формочок:
- 10 г вершкового масла
- 1 ст.л. борошна
- 4 щіпки тертого сиру
Спосіб приготування:
- Форми для суфле щедро змастити вершковим маслом, потім присипати борошном і поставити в холодильник.
- Розігріти духовку до 200 °C.
- Приготувати соус бешамель: на повільному вогні, розтопити вершкове масло в каструлі, додати борошно і енергійно перемішати до посвітління.
- Влити холодне молоко, швидко перемішати суміш, щоб уникнути утворення грудок. Продовжувати розмішувати до загусання маси.
- Як тільки суміш загусне, додати два жовтки по одному і перемішати до однорідної маси, потім додати сир, мускатний горіх, сіль і перець. Перекласти суміш в миску і відставити.
- Збити яєчні білки до жорстких піків з дрібкою солі. Додати 2-3 столові ложки в ще теплу сирну масу, перемішати, потім акуратно в заважати решту збитих білків.
- Рівномірно розподілити суміш по формах. Посипати зверху кожен порційний горщик дрібкою тертого сиру.
- Випікати на середній полиці в духовці близько 15 хвилин, при температурі 200 ° С.
- Подавати сирне суфле відразу після приготування.
Корисна порада
Дуже важливо ретельно змастити формочки для суфле маслом. Найпростіше зробити так: поставте формочки заздалегідь в холодильник на кілька годин. Потім розтопіть вершкове масло і налийте в кожну формочку, поверніть, щоб масло рівномірно покрило всю поверхню. Після цього поверніть в холодильник ще на 15 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадно-сирне суфле .