Як зробити сирне суфле в духовці

21 січня 2020, 12:18
Рецепт повітряного французької страви

Сирне суфле

Суфле – це ніжна страва французької кухні . Його основа – добре збиті курячі яйця. Суфле може бути як десертом, так і закускою.

Дивіться відео, як вибрати сир з пліснявою:

Реклама

Ми розповімо, як приготувати несолодке сирне суфле на основі соусу бешамель .

Читайте також:

Реклама

Сирне суфле в духовці

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 189 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 50 г тертого сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 20 г борошна
  • 2 яйця
  • 150 мл цільного молока або вершків
  • 1 щіпка мускатного горіха
  • Сіль, перець

Для формочок:

  • 10 г вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна
  • 4 щіпки тертого сиру

Спосіб приготування:

  1. Форми для суфле щедро змастити вершковим маслом, потім присипати борошном і поставити в холодильник.
  2. Розігріти духовку до 200 °C.
  3. Приготувати соус бешамель: на повільному вогні, розтопити вершкове масло в каструлі, додати борошно і енергійно перемішати до посвітління.
  4. Влити холодне молоко, швидко перемішати суміш, щоб уникнути утворення грудок. Продовжувати розмішувати до загусання маси.
  5. Як тільки суміш загусне, додати два жовтки по одному і перемішати до однорідної маси, потім додати сир, мускатний горіх, сіль і перець. Перекласти суміш в миску і відставити.
  6. Збити яєчні білки до жорстких піків з дрібкою солі. Додати 2-3 столові ложки в ще теплу сирну масу, перемішати, потім акуратно в заважати решту збитих білків.
  7. Рівномірно розподілити суміш по формах. Посипати зверху кожен порційний горщик дрібкою тертого сиру.
  8. Випікати на середній полиці в духовці близько 15 хвилин, при температурі 200 ° С.
  9. Подавати сирне суфле відразу після приготування.

Корисна порада

Дуже важливо ретельно змастити формочки для суфле маслом. Найпростіше зробити так: поставте формочки заздалегідь в холодильник на кілька годин. Потім розтопіть вершкове масло і налийте в кожну формочку, поверніть, щоб масло рівномірно покрило всю поверхню. Після цього поверніть в холодильник ще на 15 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадно-сирне суфле .