Як зробити соковитий люля-кебаб з яловичини із зеленню

28 травня 2020, 17:59
Рецепт кебаба з фаршу для пікніка на дачі

Люля-кебаб с зеленню

Кебаб – це м'ясна страва східної кухні. Її особливість полягає в тому, що яловичина залишається дуже соковитою завдяки додаванню у фарш великої кількості цибулі, іноді – крижаної води.

Лимонний сік робить м'ясо м'яким, а велика кількість зелені підкреслює його смак. Подають кебаб зазвичай з маринованою цибулею, лавашем і червоним вином.

Реклама

Яловичий кебаб на грилі

Люля-кебаб с зеленню

Час приготування:

Реклама
  • 3 години

Калорійність:

  • 202 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 кг нежирної яловичини
  • 6-7 цибулин
  • Сік 2 лимонів
  • Великий пучок свіжої зелені: петрушки і кропу
  • 2-3 гілочки свіжого або 1/3 ч.л. сушеного чебрецю
  • Сіль, мелений чорний перець – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Вимити і обсушити м'ясо, очистити від плівок і сухожиль. Нарізати великими шматками.
  2. Пропустити яловичину через м'ясорубку з дрібною решіткою. Посолити і поперчити.
  3. Очистити цибулю, пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером. Можна натерти на дрібній тертці. Додати у фарш.
  4. Вимити і обсушити зелень. Дрібно нарізати, попередньо видаливши жорсткі стебла.
  5. Додати у фарш подрібнену зелень.
  6. Відокремити листочки свіжого чебрецю від жорстких стебел, злегка розтерти в руках і додати у фарш.
  7. Видавити в м'ясо лимонний сік. Ретельно вимісити і вибити фарш.
  8. Викласти порції фаршу навколо шпажок, сформувати ковбаски діаметром 3 см.
  9. Накрити поліетиленом, поставити в холодильник на 2 години, щоб фарш охолов і кебаб не розвалювася під часи смаження.
  10. Смажити на помірно гарячому вугіллі 7-10 хвилин, періодично повертаючи.

Корисна порада

Смажити кебаб можна як на дерев'яних шпажках на решітці, так і на шампурах, надівши по два кебаби на кожен.

Дивіться відео, як замаринувати шашлик:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити люля-кебаб з соусом цацики.