Як зробити найсмачнішу буженину зі свинини

27 травня 2020, 16:37
Простий рецепт буженини в духовці

Буженина домашня

Буженина – це цілісний шматок свинини, запечений в духовці одним шматком. Її традиційно їдять з гострими приправами: гірчицею або хріном.

Вибираючи м'ясо для буженини, купуйте по змозі домашню свинину. Найкраще вибрати шийку – в ній тонкі прошарки жиру, які не дають м'ясу пересохнути.

Реклама

Буженину зазвичай подають у холодному вигляді, але якщо терпіння не вистачає, можна їсти її і гарячою.

Домашня буженина з часником

Буженина домашня

Реклама

Час приготування:

  • понад 3 години

Калорійність:

  • 241 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 2 кг свинини
  • 1 головка часнику
  • 2 ст. л. коричневого цукру
  • 50 мл рослинної олії
  • 5 ст. л. гострого томатного соусу
  • 2 ст. л. солі
  • 2 ст. л. перцю

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Сіль розчинити в літрі води і замочити свинину приблизно на добу в холодильнику.
  2. Часник подрібнити і змішати з 2 столовими ложками коричневого цукру, перцем, томатним соусом і рослинною олією.
  3. Розігріти духовку до максимальної температури. ⠀
  4. М'ясо промити, добре втерти в нього соус і щільно, з усім соусом, загорнути у фольгу так, щоб верхній шар фольги міг відкриватися для доступу до м'яса.
  5. Знизити температуру в духовці до 130-150 ºС.
  6. М'ясо викласти на деко і залишити на 3-5 годин. Через 3 години можна перевірити готовність. М'ясо має бути м'яким.

Як подавати буженину

Готове м'ясо дістати з духовки і залишити ще на 10-15 хвилин, щоб краще розподілилися соки. Подавати буженину зі свіжими овочами або використовувати для приготування бутербродів.

Дивіться відео, як приготувати буженину з яблуками:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом буженини з розмарином. Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати буженину з часником і морквою.