Яблучний мармелад
Яблучний мармелад буває різний: щільний, який можна їсти як цукерки, і більш легкий, прозорий як желе або варення. Другий варіант – ідеальне доповнення до теплих круасанів і хліба.
Домашній яблучний мармелад – найсмачніший. Вони готується з простих інгредієнтів, які є в будь-якому домі, легко і швидко. Давайте подивимося, як приготувати простий яблучний мармелад.
Яблучний мармелад
Яблучний мармелад
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 93 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 5 яблук
- 1/2 склянки цукру
- 250 мл води
- 2 столові ложки лимонного соку
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Яблука очистіть від шкірки, видаліть кісточки і рівномірно наріжте м'якоть.
- У глибоку каструлю налийте воду, додайте яблука і лимонний сік. Дайте покипіти 20 хвилин, поки яблука не стануть м'якими.
- Зніміть з вогню і дайте охолонути. Потім додайте цукор і перемішайте всі інгредієнти міксером.
- Поставте каструлю на вогонь і варіть, поки мармелад не загусне.
- Зніміть з вогню, дайте трохи охолонути і перелийте мармелад в банку або вазочку.
- Дайте йому охолонути, перш ніж прибирати в холодильник. Подавайте мармелад на наступний день.
На замітку
Яблука для мармеладу вибирайте кисло-солодких сортів.
Дивіться відео, як приготувати мармелад за 15 хвилин:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом гарбузового мармеладу, а також писали, як зробити зефір на желатині.